Ενημερωτική εκδήλωση για την παρακολούθηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Tην Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, 2018 και ώρα 10:30 π.μ., στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ, αίθουσα Επίκουρος) θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση ολοκλήρωσης του πιλοτικού έργου «Μακροχρόνια παρακολούθηση αυτοφυών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ΑΦΦ) στο Νομό Χανίων και αξιολόγησης των φυσικών πληθυσμών τους».

Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2014 και λήγει στο τέλος Φεβρουαρίου 2018, υλοποιείται από το ΜΑΙΧ σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με Δικαιούχο τη Γεν/κή Δ/νση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, Τμ. Δασοπονικών Μελετών Εφαρμογών και Έρευνας του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Επικεντρώνεται δε σε τέσσερα αυτοφυή ΑΦΦ, ρίγανη (Origanum vulgare subsp. hirtum), φασκόμηλο (Salvia fruticosa), μαλοτήρα (Sideritis syriaca subsp. syriaca) και κρητική ματζουράνα (Origanum microphyllum), με στόχο το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης της συλλογής από άγριους πληθυσμούς αλλά και της καλλιέργειας τους,  που θα βασίζεται στη συστηματική καταγραφή, αξιολόγηση και παρακολούθηση των φυσικών πληθυσμών.

"Sponsored links"

Στην εκδήλωση, στην οποία θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και άλλοι, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν τα κύρια αποτελέσματα του έργου.

Το έργο αυτό φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα αρχικό αλλά σημαντικό βήμα στη διαχείριση των ΑΦΦ στο Ν. Χανίων, καθώς και μια καλή πρακτική για την Περιφέρεια Κρήτης και άλλες περιοχές της χώρας, συμβάλλοντας στη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πληθυσμών τους, στην επέκταση των καλλιεργούμενων αγρών και γενικότερα στην ορθολογική και ευφυή αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου της χώρας μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις