16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ενημερωτική Ημερίδα για τη διαχείριση απορριμμάτων την Παρασκευή στα Χανιά

Ημερομηνία:

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα στα πλαίσια του εργαλείου LIFE και του έργου EWAS, η οποία απευθύνεται σε υπηρεσίες φορέων που ασχολούνται με την συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων, αλλά και σε πολίτες που ενδιαφέρονται για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στον τόπο διαμονής τους.

Το πρόγραμμα (LIFE – EWAS) έχει στόχο την υιοθέτηση και ενσωμάτωση των πληροφοριακών τεχνολογιών στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, καθώς επίσης και την προώθηση της καινοτομίας, ώστε να επιτευχθεί βελτίωση του υπάρχοντος συστήματος διαχείρισης αποβλήτων, εκσυγχρονίζοντας τις λειτουργικές μεθοδολογίες και δίνοντας ώθηση σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν και θα υιοθετηθούν εμπειρίες από επιτυχημένα μοντέλα πρόληψης και έξυπνης συλλογής αποβλήτων με την προοπτική να αποκτηθεί τεχνογνωσία και να διαχυθούν αυτές οι δραστηριότητες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, το EWAS προσανατολίζεται στην διασφάλιση ενός βιώσιμου μοντέλου διαχείρισης των φυσικών πόρων και των αποβλήτων, δίδοντας έμφαση στην ενεργειακή απόδοση και την συμβολή στην μείωση των εκπομπών αερίων που  εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθώς και στην μείωση του θορύβου και της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά τη διάρκεια της συλλογής και μεταφοράς των αποβλήτων.

Εταίροι στο πρόγραμμα είναι από την Ελλάδα η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (ΟΤΑ), η D-WASTE, εταιρία η οποία δραστηριοποιείται σε εφαρμογές στην κατεύθυνση της Έξυπνης Διαχείρισης Αποβλήτων, η Ισπανική εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών WΕLLNESS TELECOM,  το Ισπανικό Ερευνητικό Κέντρο ΕΝΤ, καθώς και ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Σεβίλλης LIPASAM.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ