Ενιαίος Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνείου: Μόνο το 2% των φοιτητών διαμένουν στις λιγοστές εστίες – Να παραδοθούν τα κτήρια στο Λόφο Καστέλι για τις ανάγκες μας

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου:

Πρόγραμμα δράσης και διεκδίκησης για να παραδοθούν τα κτήρια στις ανάγκες των φοιτητών, των εργαζομένων και της νεολαίας των Χανίων, να σταματήσει το ξεπούλημα!

Καταγγέλλουμε την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα κτίρια του Πολυτεχνείου Κρήτης στον λόφο Καστέλι και τη βίαιη εκκένωση τους που συνδέεται με ενέργειες επιχειρηματικής αξιοποίησής τους, όπως την εκμίσθωσή τους για την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας. Επιβεβαίωση των παραπάνω είναι και η δήλωση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ότι μετά την εκκένωση των κτιρίων, η επένδυση θα προχωρήσει. Είναι ξεκάθαρο ότι η βία και η καταστολή χρησιμοποιούνται από τις κυβερνήσεις για να τρομοκρατήσουν, για να επιβάλλουν του σχεδιασμούς τους χωρίς αντίσταση. Η όξυνση της καταστολής είναι μέρος της προσπάθειας να χτυπηθεί το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, γι΄αυτό ψηφίζονται μέτρα για το χτύπημα της απεργίας, της λειτουργίας των σωματείων, του πανεπιστημιακού ασύλου.

"Sponsored links"

Είναι διαχρονικό ζήτημα η προσπάθεια επιχειρηματικής αξιοποίησης των κτηρίων από κυβερνήσεις και πρυτανικές αρχές. Δεν προκύπτει τώρα πρώτη φορά, άλλωστε οι φοιτητικοί σύλλογοι όλα αυτά τα χρόνια διεκδικούσαν και αγωνίζονταν ώστε να προβληθούν τα αιτήματα που έχουν οι ίδιοι για την αξιοποίηση των κτηρίων με βάσης τις ανάγκες των φοιτητών.

Υπάρχει ξεκάθαρη λύση για το πρόβλημα: Να δοθούν όλα τα κτήρια για τις ανάγκες των φοιτητών εδώ και τώρα, τα κτήρια δεν είναι επενδυτικά φιλέτα!

Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μια σειρά προβλήματα και ενδεικτικά αναφέρουμε: Μόνο το 2% των φοιτητών διαμένουν στις λιγοστές εστίες, η Αρχιτεκτονική δεν έχει ουσιαστικά δικό της χώρο, δεν υπάρχει λέσχη σίτισης στο κέντρο της πόλης, ενώ η λέσχη στο πολυτεχνείο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον όγκο των φοιτητών, δεν υπάρχει βιβλιοθήκη στο κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχει ανάγκη χώρων μελέτης, δεν υπάρχουν υποδομές και χώροι για να στεγαστούν οι καλλιτεχνικές ομάδες. Και ο κατάλογος είναι μακρύς…

Όλοι αυτοί οι χώροι όπως τα κτήρια στο λόφο Καστέλι, η Γαλλική, το Παπαδοπέτρου, το παλιό Ψυχιατρείο, το κολυμβητήριο και δεκάδες ακόμα κτήρια ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου, του ΕΛΜΕΠΑ, του δήμου ή του κράτους πρέπει να αξιοποιηθούν τώρα για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών.

Να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες των φοιτητών, του λαού και της νεολαίας της πόλης, να σταματήσει το ξεπούλημα!

Να καλυφθούν οι ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων που έβρισκαν καταφύγιο σε χώρους όπως αυτός στο κτίριο της παλιάς πρυτανείας. Είναι ευθύνη Κυβέρνησης και δημοτικής αρχής η ύπαρξη οργανωμένων δομών φιλοξενίας αυτών των ανθρώπων

Οργανώνουμε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων την Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη στις 15:00 στο δημαρχείο για να διεκδικήσουμε να ξεκινήσουν τώρα οι εργασίες για την συντήρηση και τον εξοπλισμό των κτηρίων για να δοθούν για τις ανάγκες των φοιτητών, των εργαζομένων και της νεολαίας των Χανίων

Κινητοποιούμαστε στην πρυτανεία την Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη στη 13.00 για να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η συμφωνία με την εταιρεία Belvedere για την ξενοδοχειακή εκμετάλλευση του.”

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις