Εντυπωσιακή μείωση των διαρρήξεων στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Σημαντική μείωση στον αριθμό των διαρρήξεων στον νομό Ηρακλείου για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό βλέπουν οι αστυνομικοί των υπηρεσιών ασφαλείας, αποδίδοντάς τη κυρίως σε προφυλακίσεις και φυλακίσεις των συνήθων υπόπτων, αλλά και στη μετακίνηση, εκτός Κρήτης, ομάδων διαρρηκτών.

Η μόνη ομάδα διαρρηκτών που παραμένει “σταθερή αξία” -όπως λένε αστυνομικές πηγές- εξακολουθεί να είναι εκείνη των γυναικών, κυρίως Ρομά, οι οποίες είτε μπουκάρουν σε σπίτια από τα οποία απουσιάζουν οι ένοικοί τους είτε με κάποιο πρόσχημα μπαίνουν σε σπίτια και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας.

Η μείωση σε αυτού του είδους την εγκληματικότητα δεν παρατηρείται μόνο στον νομό Ηρακλείου, αλλά και στους άλλους νομούς του νησιού, μείωση που αποδίδεται επίσης στους ίδιους λόγους.

"Sponsored links"

Αυτό που δείχνουν τα στοιχεία είναι μια «πτώση» που ξεπερνά το 50%, γεγονός που αποδίδεται  από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην απομάκρυνση από την Κρήτη- αυτή την περίοδο τουλάχιστον- ομάδων που περιφέρονταν σε όλο το νησί και επέλεγαν βάσει σχεδίου συγκεκριμένους στόχους.

Όπως είπαν στην «Π» υψηλόβαθμοι αξιωματικοί που μελετούν τα στοιχεία της εγκληματικότητας, από τον Δεκέμβρη του 2017 μέχρι και χθες έγιναν πολύ λιγότερες διαρρήξεις σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

«Αυτό που μας εξέπληξε ευχάριστα ήταν οι διαρρήξεις που σημειώθηκαν και καταγγέλθηκαν, γιατί μπορεί να έγιναν κι άλλες για τις οποίες δεν υπήρξε ενημέρωσή μας, από την πρώτη ημέρα του χρόνου μέχρι και χθες. Οι καταγεγραμμένες διαρρήξεις στον νομό Ηρακλείου ήταν 45, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα, ξεπερνούσαν τις 100» είπε αστυνομικός.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, οι περισσότερες από τις παραπάνω διαρρήξεις έγιναν μέσα στην πόλη και σε κοντινά προάστια και ελάχιστες στην ύπαιθρο.

«Όμως πέρα από τις προφυλακίσεις και την απομάκρυνση κάποιων ομάδων διαρρηκτών, υπήρξαν μειώσεις που οφείλονται στην παύση από την ενεργό δράση, τοξικομανών» πρόσθεσε ο ίδιος αστυνομικός.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε μεγάλο ποσοστό φαίνεται να κινείται και η μείωση που υπάρχει στις διαρρήξεις στους νομούς Ρεθύμνου και Χανίων.

 

patris.gr

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις