22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Εντυπωσιακό βίντεο από τα Σεϊτάν Λιμάνια, τον καταραμένο παράδεισο της Κρήτης

Ημερομηνία:

Τα Σεϊτάν λιμάνια βρίσκονται στην Ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου στα Χανιά της Κρήτης λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Χανίων.

Η αγριάδα της φύσης με τα κοφτερά βράχια που ξεχύνονται μέσα στην θάλασσα δημιουργώντας τρις εντυπωσιακούς όρμους-λιμανάκια- με γαλαζοπράσινα, βαθυγάλανα και τιρκουάζ νερά.

Τα δυνατά όμως θαλάσσια ρεύματα έκαναν τους τούρκους να τα ονομάσουν Σεϊτάν, δηλαδή καταραμένα!

Η ονομασία μπορεί να τρομάζει, η εικόνα όμως σίγουρα εντυπωσιάζει και μόνο θετικές σκέψεις σου έρχονται στο μυαλό μόλις αντικρίζεις αυτόν τον επίγειο παράδεισο!.

Παραλία Στεφάνου ονομάζεται η μικρή παραλία στο λιμανάκι που μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους. Άμμος, χαλίκι και νερά με τιρκουαζ χρώμα ανάμεσα στα βράχια, η παραλία του Στεφάνου ξεχωρίζει δημιουργώντας τριχρωμία με τα γαλαζοπράσινα και βαθυγάλανα νερά από άλλων δυο όρμων.

Η τοποθεσία είναι γνωστή και με την ονομασία Σεϊτάν Λιμάνια. Η λέξη Σεϊτάν είναι τούρκικη, που προφανώς έχει μείνει από την περίοδο της τουρκοκρατίας στην Κρήτη, και μεταφράζεται ως διαβολικός. Επομένως τα Σεϊτάν Λιμάνια μεταφράζονται ως Διαβολολίμανα.

Ο χαρακτηρισμός αυτός οφείλεται στην μεγάλη επικινδυνότητα των ρευμάτων στην περιοχή και το γεγονός ότι ο κολπίσκος βρίσκεται ανάμεσα σε κάθετους και απότομους βράχους αποτελούσε σημαντικό κίνδυνο για τα πλοία τα παλαιότερα χρόνια.

Ένα ακόμη μαγευτικό μέρος της Ελλάδας που μόνο όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις μπορεί να μας χαρίσει αρκεί να το σεβαστούμε. Ας είμαστε προσεκτικοί στο μονοπάτι προς και από την παραλία, στα απόκρημνα βράχια και τέλος στα θαλάσσια ρεύματα που η επικινδυνότητα τους έδωσε το όνομα στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ