23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Εντός – Εκτός και επί τα αυτά

Ημερομηνία:

NATURA 2000
Κι όμως περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που έχουν χαρακτηριστεί ΝΑΤURA βανδαλίζονται και βιάζονται από τους ίδιους τους Ευρωπαίους.
Εν ονόματι των επενδύσεων εγκαθιστούν «τέρατα»… ανεμογεννήτριες αποσπώντας επιπλέον τη γη από τους νόμιμους κατόχους της με νομικά τερτίπια και αποχαρακτηρισμούς.
Μέχρι να πάρουν είδηση οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της κάθε περιοχής, τους έχουν αρπάξει τη γη τους που σε πολλές των περιπτώσεων είναι χαρακτηρισμένη ως NATURA
Για τα παραπάνω και άλλα σχετικά πολύ σημαντικά γύρω από την καταπάτηση και τερατοποίηση… των βουνών μας, γύρω από τους αγώνες των τοπικών φορέων και των ιδιοκτητών γης, κουβέντα –απ’ ότι γνωρίζομε– στο τριήμερο συνέδριο που γίνεται στο ΚΑΜ.
Σήμερα, τελευταία μέρα του συνεδρίου που προβλέπεται εκδρομή στον Ομαλό προτείνομε να προχωρήσουν λίγο προς τον Σελινιώτικο Γύρο οι σύνεδροι για να θαυμάσουν το μέγεθος και το μεγαλείο… των τεράστιων σβούρων που κυριαρχούν και δεσπόζουν της περιοχής.
Περαστικά μας

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΦΟΝΙΑΔΕΣ
Ποιοι; Οι λογής λογής επιχειρηματίες που για ένα ξενοδοχείο ισοπεδώνουν, αλλοιώνουν εντελώς και βιάζουν όλως διόλου το περιβάλλον που πολλές φορές είναι πανέμορφο και ξεχωριστό.
Αυτό έγινε στην περιοχή Γλάρος με το ξενοδοχείο (δεν έχει σημασία το όνομά του) που εξαφάνισε τις περίφημες αμμοθίνες, τους αμμόλοφους με χρυσίζουσα ψιλή άμμο και τα πεύκα της περιοχής.
Το ίδιο γίνεται αυτή την ώρα στον Σκουτελώνα λίγο πριν το Κολυμπάρι.
Το θέμα είναι ότι κανείς φορέας καμιά υπηρεσία που κόπτεται δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος δεν μιλά…
Βέβαια υπάρχουν και τα παραδείγματα προς μίμηση όπως το ξενοδοχείο «Αύρα» στο Κολυμπάρι, που παρά το μέγεθός του έχει τόσο σεβαστεί το περιβάλλον και καθόλου μα καθόλου δεν ενοχλεί. Ενδεικτικό ότι ακόμα και τα κρινάκια της παραλίας τα σεβάστηκε και τα προσέχει ως «κόρην οφθαλμού»

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ
Σε πολλές των περιπτώσεων κλήσεις εμοιράζοντο στο παρελθόν επί δικαίων και αδίκων. Όπως σε ορισμένες των περιπτώσεων πολίτες εστοχοποιούντο από αστυνομικούς με αποτέλεσμα να φορτώνονται κάθε μέρα 3 και 6 κλήσεις.
Το ενδιαφέρον είναι ότι μοιράζοντο αφειδώς και όχι τυχαία κλήσεις και σε αυτοκίνητα ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ κυκλοφορίας και στάθμευσης και μάλιστα στον χώρο εργασίας των κατόχων τους που είχαν ειδικό σήμα ελευθέρας στάθμευσης!!!
Αυτά συνέβαιναν από το 2003 στα Χανιά με κυκλώματα που δρούσαν δυστυχώς και εγίνοντο «εκδικητές τιμωροί» για την τακτική που ακολουθούσαν τα θύματα.
Έτσι σε μια των περιπτώσεων συγκεντρώθηκε το ποσό των 12.000 ευρώ!!!
Αίτημα του θύματος για παραγραφή των αδικοκομμένων κλήσεων απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή που διεκδικεί στο ακέραιο οφειλές δημοτών χωρίς να εξετάζει τις περιπτώσεις ξεχωριστά.
Ο Δήμος πρέπει ακριβοδίκαια να συμπεριφέρεται απέναντι στους πολίτες του και να αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι το σπίτι του λαού και όχι ο διώκτης του.

Ν.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...