“Εντός και εκτός Συνόρων” Γεγονότα και εμπειρίες Γεωργίου Γ. Παπαδομανωλάκη, αντιστράτηγου ε.α.

Κανένα σχόλιο

Έτσι τιτλοφορείται το δοκίμιο του που εξέδωσε σε μια καλαίσθητη έκδοση, ο Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Παπαδομανωλάκης.

Στον πρόλογο του βιβλίου, ο συγγραφέας αιτιολογεί ως εξής την απόφαση του για συγγραφή του δοκιμίου:

«Την απόφασή μου να γράψω μερικές από τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες μου από την θητεία των σαράντα και πλέον χρόνων στο Στράτευμα, την πήρα τελικά για τους εξής λόγους:

"Sponsored links"

– Για να ικανοποιήσω την επιθυμία της οικογένειάς μου, να αφήσω κάτι γραπτό στα εγγόνια μου

– Για να καταγραφούν ορισμένα γεγονότα γενικού ενδιαφέροντος, τα οποία έζησα από κοντά και τα οποία είναι ενδεικτικά του κλίματος της εποχής εκείνης. Επιδίωξή μου είναι η τεκμηριωμένη περιληπτική αναφορά και όχι η πλήρης ανάλυση των γεγονότων»
Στην εισαγωγή της έκδοσης, επίσης, ο αντιστράτηγος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα γεγονότα που έζησα στις τέσσερις δεκαετίες της Στρατιωτικής μου θητείας ανέρχονται σε πολλές δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες.

Η επιλογή αυτών που περιγράφονται στο παρόν δοκίμιο έγινε με βάση την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα με σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη για ιδιόμορφες καταστάσεις και συμπεριφορές, αλλά και για την έστω και στοιχειώδη Ιστορική αξία και σημασία ορισμένων από αυτά.

Βαρύτητα δόθηκε στην απλούστευση, την συντομία και την ακρίβεια της περιγραφής. Καταβλήθηκε προσπάθεια χρονολογικής παρουσίασης των γεγονότων για καλύτερη κατανόησή τους σε συνάρτηση με το γενικότερο κλίμα και τις συνθήκες της περιόδου εκείνης.Το βιβλίο θα παρουσιασθεί προσεχώς με το ακόλουθο πρόγραμμα:

– Καλοσώρισμα και συνοπτική αναφορά στο κείμενο του βιβλίου από τον συγγραφέα του

– Περίληψη περιεχομένου κάθε μίας από τις 11 ενότητες του κειμένου

"Sponsored links"

– Ανάγνωση «σχολίων» για το βιβλίο

– Παράθεση αναψυκτικών.

Ποιος είναι

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας στο βιογραφικό του σημείωμα:

«Γεννήθηκε στους Μαχαιρούς Αποκορώνου νομού Χναίων και αποφοίτησε από το τότε Πρακτικό Λύκειο Χανίων. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Πυροβολικό), της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου, της Σχολής Εθνικής Αμύνης, των Σχολών Πυροβολικού, Ειδικών Όπλων και Τοπογραφίας.

Είναι επίσης απόφοιτος του κολλεγίου Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ (Κάνσας, 1 έτος) και της Σχολής Διοικητών Μονάδων του Στρατού των ΗΠΑ (Οκλαχόμα, 1 έτος).

Υπηρέτησε με Διπλωματική Ιδιότητα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και ως Εθνικός αντιπρόσωπος συμμετείχε, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις συνομιλίες της Βιέννης για τον αφοπλισμό και σε μεγάλα γυμνάσια του ΝΑΤο στη Γερμανία και του τότε Συμφώνου της Βαρσοβίας στη Ρωσία και Ουκρανία.

Η γενικότερη επιμόρφωσή του περιλαμβάνει, ταχύρυθμο εκπαίδευση 3 μηνών στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στις ΗΠΑ, 3 μηνών στην Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών στην Αθήνα και Σεμινάρια στη Μηχανοργάνωση στην Γερμανία, Βέλγιο και Νορβηγία.

Τιμήθηκε με όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του Αντιστρατήγου παράσημα και μετάλλια και επιπλέον με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας των ΗΠΑ και με Εύφυμο Μνεία από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με την αιτιολογία ότι αρίστευσε στις ΗΠΑ και τίμησε το Στρατό μας.

Αποστρατεύτηκε μετά από Διοίκηση, ως αντιστράτηγος, έξι ετών, του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ)

Η οικογένειά του αποτελείται από τη σύζυγο, μία κόρη και δύο γιους.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις