ΕΝΦΙΑ για τα εκκλησιαστικά ακίνητα αποφάσισε το ΣτΕ

Κανένα σχόλιο

Όλα τα εκκλησιαστικά ακίνητα που δεν προορίζονται αυστηρά για λατρευτικούς σκοπούς, όπως οι ναοί, ή δεν εξυπηρετούν αμιγώς κοινωφελείς δραστηριότητες υπόκεινται σε καταβολή ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται όλα τα ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ιερών Μονών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει η Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας της Χαλκιδικής προσβάλλοντας την επιβολή ΕΝΦΙΑ για ακίνητά της, που είχε επιβληθεί για το 2014 ύψους 259 χιλιάδων ευρώ, επικαλούμενη συνταγματικές διατάξεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με βασικό επιχείρημα, ότι με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ εξαντλείται η αξία των ακινήτων και αναιρείται η σχέση αναλογικότητας που πρέπει να υπάρχει και να προστατεύεται ανάμεσα σε διάφορα έννομα αγαθά, εν προκειμένω το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και το δικαίωμα του κράτους να επιβάλει φόρους.

"Sponsored links"

Η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου έκρινε ότι δεν παραβιάζεται με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ η συνταγματική αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας καθώς και οι αντίστοιχες διατάξεις της ΕΣΔΑ.

.skai.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις