17.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ: Οι μελέτες για ένταξη έργων

Ημερομηνία:

Προς
–         κ. Αντιπεριφερειάρχη Χανίων
–         Δήμο Χανίων

Δεν προξένησε εντύπωση η παραδοχή εκ μέρους  σας  κ. Αντιπεριφερειάρχη  προ ημερών  στα  Χ.Ν., ότι η έλλειψη μελετών είναι η κύρια αιτία στην υστέρηση έργων υποδομής-ανάπτυξης στην περιοχή μας.Σε αντιδιαστολή  το  Ηράκλειο, εκεί   όπου  οι Υπηρεσίες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, συντάσσουν μελέτες για ένταξη έργων στα προγράμματα της Ε.Ε., οι  μελέτες  αυτές  στην  συνέχεια  προωθούνται και για τον λόγο αυτό υπάρχει και μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων σε σχέση με τα Χανιά.

Από την έλλειψη αυτή επηρεάζεται ο τουρισμός της περιοχής μας  καθώς δεν αξιοποιούνται και δεν αναδεικνύονται αξιόλογα μνημεία τόσο μέσα στην Παλιά Πόλη αλλά και στην ύπαιθρο κάτι που επανειλημμένα έχουμε θίξει το παρελθόν σε δημοσιεύσεις μας. Παράλληλα δεν κατασκευάζονται έργα υποδομής που θα έδιναν άλλη πνοή στον τουρισμό και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα  η διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέας Χώρας (εκβολές Κλαδισσού) και Χρυσής Ακτής. Αξίζει να αναλογισθούμε την ανάπτυξη του Ρεθύμνου που  ακολούθησε  μετά την διαμόρφωση  της νέας παραλίας  της  πόλης  πριν 30  και πλέον χρόνια.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι από αντίστοιχες  αναδείξεις  παραλιακών ζωνών η μεν 1η από την Arica της Χιλής (εκεί που δεν υπάρχουν επιδοτήσεις της Ε.Ε.) και η 2η από την Μαγιόρκα της Ισπανίας. Χώροι ελεύθεροι  για περπάτημα, συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης , δεντροφυτεύσεις, ζώνη δόμησης τραβηγμένη αρκετά μέσα ώστε να μην  «πνίγεται» η παραλία.

Πόσοι τουρίστες αλλά και συμπολίτες μας δεν θα απολάμβαναν ένα ήσυχο περίπατο από την Νέα Χώρα μέχρι την Χρυσή Ακτή κατά μήκος της παραλίας ή μια βόλτα με το ποδήλατο μακριά από τους αφιλόξενους  δρόμους  στον κόμβο  του Κλαδισσού,  αν  είχε  κατ  ανάλογο τρόπο διαμορφωθεί  η  συγκεκριμένη  περιοχή  αναβαθμίζοντας  αισθητά  το τουριστικό  προϊόν  του τόπου μας.

Τα χρήματα από την Ε.Ε. υπάρχουν αρκεί εμείς να παρουσιάσουμε τις κατάλληλες μελέτες και να τα διεκδικήσουμε και να τα απορροφήσουμε.  Είναι  η  μόνη  διέξοδος  από  την  κρίση.

Χρήσιμο θα ήταν να γίνει μια σύσκεψη με την συμμετοχή των Δήμων, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τουριστικών φορέων, ξένων τουρ οπερειτορς (που έχουν την εμπειρία από τουριστικές περιοχές άλλων χωρών) και να ακουστούν απόψεις για το πώς μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να βοηθηθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες  προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες μελέτες για όσα έργα ήθελε αποφασιστεί ως σημαντικά.

Έτσι θα βοηθηθεί και ο τουρισμός και η ανάπτυξη και η απασχόληση στην περιοχή μας.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                        Η Γεν. Γραμμ.

Κουκουράκης Ι.                                                                                 Ατσαλάκη Γ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ