15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων: “Να σταματήσει το αίσχος των αγροτοδικείων” – Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Ιούνη στα Δικαστήρια

Ημερομηνία:

Συνεχίζουν τα δικαστήρια για αγρότες και κτηνοτρόφους ενεργούς στους αγώνες και στις διεκδικήσεις.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καταγγέλλει την νέα προσπάθεια για δίκη αγροτών, την Τετάρτη 21 Ιουνίου για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του 2013. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “η δίκη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος”. Σε απολογία καλούνται ο Τσουρουνάκης Σοφοκλής και ο Καβρουλάκης Βαγγέλης οι οποίοι ήταν πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της ΕΟΑΣΝ Χανίων την περίοδο εκείνη. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Ιούνη στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Χανίων.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ξαναέρχεται ως συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς σε όλη την χώρα και δείχνει πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  των παλαιών και καινούριων που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Είναι γελασμένοι! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων και η ποινικοποίηση των αγώνων μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 9πμ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

Την ίδια ημέρα προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 11πμ στην αντιπεριφέρεια Χανίων και απαιτούμε τα εξής:

1. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Να δοθούν άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα αναγκαία φάρμακα και να προχωρήσει, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης, οι ψεκασμοί σε όλες της περιοχές, χωρίς καθυστέρηση. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.

2. Αλλαγή κανονισμού των αποζημιώσεων για καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

3. Η κατάρτιση δασικών χαρτών φέρνει ένα μεγάλο χαράτσι για αγρότες και κτηνοτρόφους με τοπογραφικά, αντιρρήσεις και εξαγορά γης ή της χρήσης γης. Να επιβαρυνθεί το κράτος εξ’ ολοκλήρου την όποια διαδικασία, και το οικονομικό κόστος που αυτή απαιτεί, και όχι να φορτώνεται στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

4. Το περιβαλλοντικό τέλος είναι ένα ακόμη χαράτσι για τους αγρότες, αλλά και συνολικά τα λαϊκά στρώματα, αφού αφορά και στο νερό ύδρευσης. Είναι εφαρμογή της οδηγίας 60/2000 της ΕΕ που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στη χρήση του ως εμπορικό προϊόν και όχι ως κοινωνικού αγαθού. Θα επιβαρύνει με εκατοντάδες ευρώ τους αγρότες με τοποθέτηση υδρομετρητών στα χωράφια, σταθερό μόνιμο τέλος επιβάρυνσης ανά στρέμμα και μεταβλητό τέλος ανά κυβικό νερού σε κάθε πότισμα. Ήδη είναι πανάκριβο το νερό και με εμφανή την απουσία έργων υποδομής. Απαιτούμε από τους δήμους να μη δεχτούν να γίνουν οι φοροεισπράκτορες του «πράσινου τέλους» για το νερό. Να μην ισχύσει η απόφαση που την εντάσσουν ως μνημονιακή υποχρέωση, ενώ την ίδια στιγμή, μεγάλες βιομηχανίες που έχουν βιολογικό καθαρισμό εξαιρούνται από το τέλος.

5. Οι αιματοληψίες για τα αιγοπρόβατα που επιβάλλει ο νόμος να οργανώνονται από το κράτος και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, το οποίο να επωμίζεται και το σχετικό κόστος, και όχι ο μικρομεσαίος κτηνοτρόφος.

6. Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση πλήρωση των κενών στα κέντρα υγείας και στα περιφερειακά ιατρεία της υπαίθρου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και στα αντίστοιχα νομαρχιακά νοσοκομεία. Να σταματήσει το αίσχος του καθημερινά μετακινούμενου προσωπικού από νοσοκομεία σε κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία και αντίστροφα. Να εξασφαλιστεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους αγροτκτηνοτρόφους και τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από το εάν έχουν πληρώσει τον ΟΓΑ. Η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Να παρέχεται δωρεάν σε όλους.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...