Εν κρυπτώ εγκατάσταση 31 μηχανών καύσης Diesel στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Αποκόρωνα για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών εταιρειών; – Σε εξέλιξη κινητοποίηση κατοίκων – Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Δήμο Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση κατοίκων στο Δήμο Αποκόρωνα ενάντια στην εγκατάσταση μηχανών καύσης diesel στον υποσταθμό της ΔΕΗ στις Βρύσες Αποκορώνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα “Χανιώτικα Νέα“, ο σχεδιασμός αφορά για την εγκατάσταση 31 μονάδων δίχως να έχει γίνει η οποιαδήποτε ενημέρωση προς τον Δήμο Αποκορώνου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, οι 31 αυτές μονάδες πρόκειται για μέρος από 71 μονάδες που δεν εγκαταστάθηκαν τελικά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Ρόδο. Ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες, ο οποίες, μετά από άσκηση πιέσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στο οποίο αρμόδιος είναι ο Γιώργος Σταθάκης, αποφασίστηκε οι 31 να τοποθετηθούν στον Αποκόρωνα και οι άλλες 40 στον Αθερινόλλακο.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, στη ΔΕΗ θεωρούν ότι δεν υπήρχε ανάγκη για τη μεταφορά ενός τέτοιου αριθμού μονάδων στην Κρήτη. Μάλιστα, εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής” ευνοείται η δημιουργία στάσιμου ρυπογόνου νέφους ενώ σημειώνεται ότι θα υπάρχει και πολύ μεγάλος θόρυβος λόγω της λειτουργίας τόσο μεγάλου αριθμού μονάδων.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος Αποκόρωνα δηλώνει αιφνιδιασμένος και συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για σήμερα στις 11 το πρωί, προειδοποιεί ότι θα υπάρξει παρέμβαση στον εισαγγελέα ενώ απαιτεί απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Άγνωστο παραμένει επίσης το κατά πόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει την έγκριση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις