16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εξαδάκτυλος (Πρόεδρος ΠΙΣ): «Πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε το καλοκαίρι»

Ημερομηνία:

«Είμαστε πολύ κοντά στο να μην τα καταφέρουμε καλά το καλοκαίρι», δήλωσε το πρωί της Τεταρτής στην τηλεόραση του OPEN ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εμφανώς για την πορεία της πανδημίας μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός ότι οι πολίτες δεν ακολούθησαν τη σύσταση των ιατρών για χρήση της μάσκας.

«Επρεπε να έρθουν τα πρόστιμα για να πειστεί ο κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε: «Δεν καταφέραμε ποτέ να πείσουμε τον κόσμο για τη χρήση της μάσκας. Δεν μπορούσαμε πέραν της σύστασης να επιβάλλουμε ως γιατροί τη χρήση της. Το ίδιο ισχύει και για τις θεραπείες και για τις επεμβάσεις. Ο γιατρός συστήνει κι ο ασθενής επιλέγει».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΙΣ πρόσθεσε ότι «δεν είπαμε ποτέ να μην χρησιμοποιείται η μάσκα στις εκκλησίες» και προανήγγειλε ουσιαστικά ότι θα έρθει το μέτρο και για τους ιερούς ναούς.

Εκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για τις μάσκες με φίλτρο, «καθώς προστατεύουν αυτόν που την φορά, όχι όμως και τους γύρω του, καθώς αν έχει τον ιό, τον διασπείρει».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι ασπίδες δεν αντικαθιστούν τις μάσκες και δεν παρέχουν ασφάλεια.

«Οι κάθετες για παράδειγμα βοηθούν στην περίπτωση που κάποιος που εργάζεται σε μια κουζίνα ταχυφαγείου. Οι άλλες που στηρίζονται στο πηγούνι είναι… διακοσμητικές».

Τέλος, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν με κανόνες».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...