Εξελίξεις στην υπόθεση καταστροφής του ιστορικού υδραύλακα στον Αποκόρωνα

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Τοπικό Συμβούλιο Νέου Χωριού Αποκορώνου αναφέρεται σε εξελίξεις σχετικά με την καταστροφή του αρδευτικού έργου (υδραύλακα) στην τοπική κοινότητα.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξης:

“Εκ των υστέρων, μετά από την αναστάτωση και την έντονη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε από την αυθαίρετη κατεδάφιση του εναέριου υδραύλακα από το Δήμο Αποκορώνου, χωρίς καμία μελέτη και καμία απόφαση Τοπικού ή Δημοτικού Συμβούλιου και για τον κατευνασμό τον αντιδράσεων, όπως ενημερωθήκαμε, ζητήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει μια απόφαση ως προς την συνέχιση του έργου.

"Sponsored links"

Το Τοπικό Συμβούλιο με ψηφους 4 προς 1, αποφάσισε τη συνέχιση του έργου.

Θεωρούμε άτοπη αυτή την ενέργεια μιας και:

1) δεν υπάρχει καμία εγκεκριμένη μελέτη

2) δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους κατοίκους, ενώ ήδη γνώριζαν τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει

3) κανείς δεν εγγυάται την λειτουργικότητα του έργου

4) ο υδραύλακας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ιστορίας του χωριού 70 και πλέον χρόνια

Εμείς βασιζόμενοι στις εύλογες ανησυχίες των κάτοικων και έχοντας στα χέρια μας μέσα σε λίγες ημέρες και εν μέσω περιόδου καραντίνας, 150 υπόγραφες συν 60 διαδικτυακές και παρατηρώντας ήδη την έντονη αλλοίωση του υδροβιότοπου και του οικοσυστήματος της περιοχής, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε την Άμεση εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης του υδραύλακα ως είχε και με τα ίδια υλικά κατασκευής.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις