Εξετάσεις για τους εκπαιδευτές ενηλίκων και τους αποφοίτους των Ι.Ε.Κ.

Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης απο τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του υπουργείου Παιδείας.

Οι εξετάσεις έγιναν στους Νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αττικής, Χίου, Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, στον ακριτικό Νομό Έβρου καθώς και στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά και συμμετείχαν περίπου 1050 άτομα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εντάσσονται στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και μπορούν να διδάσκουν σε χρηματοδοτούμενα από δημόσιους πόρους προγράμματα της μη τυπικής εκπαίδευσης

"Sponsored links"

Ετσι, με μεγάλη καθυστέρηση, ολοκληρώνεται τελικά μια διαδικασία που τροφοδοτεί την αγορά με πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων, οι οποίοι θα προσφέρουν, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, στους εκπαιδευόμενους υψηλό επίπεδο κατάρτισης.

Η διαδικασία των εξετάσεων είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε επόμενο κύκλο πιστοποίησης που θα διενεργηθεί άμεσα και πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π www.eoppep.gr

Οι απόφοιτοι ΙΕΚ

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε το Σάββατο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. η διενέργεια των πανελλαδικών Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται στους 15.410 για όλες τις ειδικότητες. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε εξεταστικά κέντρα θεωρητικού και πρακτικού μέρους που καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξεταζόμενων καταγράφεται στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εξετάσεις θεωρητικού μέρους για 139 συνολικά ειδικότητες θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Ο αριθμός των αποφοίτων που αιτήθηκαν να συμμετέχουν τις δύο πρώτες μέρες 1η και 2ηΝοεμβρίου, στις εξετάσεις θεωρητικού μέρους για είκοσι πέντε (25) ειδικότητες ανήλθαν στους 2.678, ενώ στις εξετάσεις πρακτικού μέρους για τις ίδιες ειδικότητες αιτήθηκαν της συμμετοχής τους συνολικά 2.385 υποψήφιοι.

Η εγγραφή στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης έγινε μέσω ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης των υποψηφίων στη σχετική ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις