15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ» στην Κρήτη: Οργή από τους Μηχανικούς, κατατέθηκε και… μήνυση

Ημερομηνία:

Οι καταγγελίες μηχανικών , ενεργειακών επιθεωρητών, για ύπαρξη παράνομου λογισμικού που υπονόμευσε τη διαδικασία του προγράμματος Εξοικονομώ με αποτέλεσμα περισσότερες από τις μισές αιτήσεις να μην εγκριθούν, συνεχίζονται.

Ενεργειακός επιθεωρητής από το Ρέθυμνο μάλιστα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά , αφού προηγουμένως απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Την ίδια στιγμή το Τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος διερευνά το θέμα εκφράζοντας ταυτόχρονα σοβαρές επιφυλάξεις συνολικά για το φετινό πρόγραμμα.

Τη δράση μεγάλων εταιριών που χρησιμοποιώντας παράνομο λογισμικό κατάφεραν να μπλοκάρουν την καταχώρηση αιτήσεων του Προγράμματος Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020 δεσμεύοντας από τα πρώτα δευτερόλεπτα μέρος της επιχορήγησης, καταγγέλλουν μηχανικοί και στην Κρήτη.

Ο κ. Μιχάλης Φιλιππίδης από το Ρέθυμνο με άδεια ενεργειακού επιθεωρητή, έφτασε μέχρι την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας με την καθοδήγηση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σύμφωνα με την οποία οποιοδήποτε πρόγραμμα πατάει πάνω σε κρατική πλατφόρμα είναι παράνομο.

Το τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας τηρεί στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να διαπιστωθεί αν πράγματι υπήρξε παράνομη παρέμβαση στην ηλεκτρονική βάση της κρατικής ιστοσελίδας του Εξοικονομώ.

Στο μεταξύ, ήδη διατυπώνονται αιτήματα για αναμόρφωση του επόμενου προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης Εξοικονομώ που αναμένεται την προσεχή άνοιξη με τους μηχανικούς και το ΤΕΕ να ζητούν τη θέσπιση και κοινωνικών κριτηρίων.

Στην Κρήτη υποβλήθηκαν 4.468 αιτήσεις,  από τις οποίες εγκρίθηκαν οι 1.308. Αυτή τη φορά και, σε αντίθεση με άλλες περιφέρειες της χώρας, διαπιστώθηκε αύξηση του μέσου όρου που αιτήθηκαν οι Κρητικοί ως επιχορήγηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών τους.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...