15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επέστρεψε στη Βάση της Σούδας το «USS Ross» που συμμετείχε στην επίθεση στη Συρία – Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Πρεμούρα της κυβέρνησης να υπηρετήσει, ελπίζοντας σε ανταλλάγματα

Ημερομηνία:

Στη Ναυτική Βάση των Αμερικανών στη Σούδα έδεσε τη Δευτέρα το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Ross», το οποίο μαζί με το«USS Porter», που είχε δέσει στη βάση στα τέλη Μάρτη, εξαπέλυσαν πρόσφατα επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Συρία, με συνολικά 59 πυραύλους «Τόμαχοκ».

Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ, χωρίς πάντως να έχει αποδειχτεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επίθεση, και το πλοίο «USS Porter» βρισκόταν στη Σούδα με το πλήρωμά του να προχωρά σε καθαρισμό παραλίας στα Χανιά!

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rykgHhqSmNU”]

H Επιτροπή Ειρήνης Χανίων (Παράρτημα της ΕΕΔΥΕ) με ανακοίνωση αναφέρεται στην παρουσία, από τη Δευτέρα 17 Απρίλη, του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Ross», στη βάση της Σούδας.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της:

«Αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το ρόλο-κλειδί που παίζει για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η βάση, η οποία προσφέρεται ως βασικό στήριγμα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική), ως προκεχωρημένη βάση ανεφοδιασμού για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Επιβεβαιώνει και την πρεμούρα της κυβέρνησης να υπηρετήσει τέτοια σχέδια, ελπίζοντας σε γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όπως φάνηκε και από την προαναγγελία από τον υπουργό Άμυνας της επέκτασης της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας για 5 επιπλέον χρόνια, ως μια από τις πολλές “διευκολύνσεις” που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στις επαφές της με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ