Επέστρεψε στη Βάση της Σούδας το «USS Ross» που συμμετείχε στην επίθεση στη Συρία – Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Πρεμούρα της κυβέρνησης να υπηρετήσει, ελπίζοντας σε ανταλλάγματα

Κανένα σχόλιο

Στη Ναυτική Βάση των Αμερικανών στη Σούδα έδεσε τη Δευτέρα το αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Ross», το οποίο μαζί με το«USS Porter», που είχε δέσει στη βάση στα τέλη Μάρτη, εξαπέλυσαν πρόσφατα επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Συρία, με συνολικά 59 πυραύλους «Τόμαχοκ».

Η επίθεση ήταν η απάντηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση με τοξικό αέριο στη Συρία που η Ουάσιγκτον αποδίδει στον σύρο πρόεδρο Μπάσαρ Αλ Άσαντ, χωρίς πάντως να έχει αποδειχτεί.

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν την επίθεση, και το πλοίο «USS Porter» βρισκόταν στη Σούδα με το πλήρωμά του να προχωρά σε καθαρισμό παραλίας στα Χανιά!

"Sponsored links"

H Επιτροπή Ειρήνης Χανίων (Παράρτημα της ΕΕΔΥΕ) με ανακοίνωση αναφέρεται στην παρουσία, από τη Δευτέρα 17 Απρίλη, του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Ross», στη βάση της Σούδας.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της:

«Αυτή η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το ρόλο-κλειδί που παίζει για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια η βάση, η οποία προσφέρεται ως βασικό στήριγμα του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική), ως προκεχωρημένη βάση ανεφοδιασμού για τις επιχειρήσεις των Αμερικανών στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Επιβεβαιώνει και την πρεμούρα της κυβέρνησης να υπηρετήσει τέτοια σχέδια, ελπίζοντας σε γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, όπως φάνηκε και από την προαναγγελία από τον υπουργό Άμυνας της επέκτασης της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας για 5 επιπλέον χρόνια, ως μια από τις πολλές “διευκολύνσεις” που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στις επαφές της με υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους.

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία στη χώρα μας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο θάλασσα και τα Βαλκάνια».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today