23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Η συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης που έχασε το μάτι της

Ημερομηνία:

«Θυμάμαι τη μυρωδιά του αίματος» δηλώνει η 60χρονη εφοριακός, ένα από τα θύματα της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Η κυρία Δώρα ήταν μία από τους τέσσερις εργαζόμενους που δέχτηκαν επίθεση στη ΔΟΥ και έχασε το μάτι της.

Βρισκόταν στο Τμήμα Εισοδημάτων όταν είδε τον 45χρονο δράστη να μπαίνει στο γραφείο και στη συνέχεια να βγάζει το τσεκούρι και να χτυπά με μανία τον 54χρονο συνάδελφό της, τον Πέτρο, που καθόταν στο διπλανό γραφείο.

«Γύρισα το κεφάλι και είδα ένα άγνωστο πρόσωπο. Υποψιάστηκα ότι ήταν κάποιος συγγενής του συναδέλφου. Έσκυψα στη δουλειά μου. Κάτι άκουσα και σήκωσα το κεφάλι και είδα τον Πέτρο με σκισμένο το κεφάλι, δεν υποψιάστηκα ότι είχε τσεκούρι. Φώναξα “Θεέ μου”», λέει η κυρία Δώρα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο δράστης «γύρισε και είπε “είμαι τρελός, άλλος έχει σειρά τώρα, δεύτερος”. Είπα από μέσα μου “αυτός σήμερα θα μας φάει όλους”. Βγήκα από την πόρτα και εκεί με πρόλαβε και με χτύπησε από πίσω. Από εκεί και πέρα δε θυμάμαι τίποτε», διηγήθηκε.

Όπως αποκάλυψε, μήνες μετά και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι της, θέλησε να δει το βίντεο για να θυμηθεί τι έκανε εκείνα τα δευτερόλεπτα του πόνου και του πανικού.

«Θυμάμαι μόνο την μυρωδιά του αίματος. Μόλις με χτύπησε έχασα τις αισθήσεις μου. Δε θυμάμαι τίποτε από εκείνο το σημείο και μετά. Ούτε πως με πήραν, ούτε πως με πήγαν στο νοσοκομείο», είπε.

Ο 54χρονος δεν έχει επαφή με το περιβάλλον

Ο διευθυντής της Β΄ΜΕΘ του Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός ότι ο 54χρονος Πέτρος έμεινε ζωντανός.

Ο κ. Καπραβέλος βρισκόταν στο Παπανικολάου όταν διακομίστηκαν τα θύματα της επίθεσης στη ΔΟΥ και ανέφερε ότι στον 54χρονο έγιναν αρκετές επεμβάσεις και χάρη στη δύναμή του έμεινε στη ζωή. Πλέον, όλα τα όργανα του 54χρονου είναι σε λειτουργία αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον.

Πού βρίσκονται;

Σύμφωνα με την κυρία Δώρα, ο Γιάννης Ποδιώτης, ο άνθρωπος που ακινητοποίησε τον δράστη στη ΔΟΥ, «κόπηκε» από τον διαγωνισμό για Γενικός Διευθυντής της ΑΑΔΕ.

Επίσης, το τρίτο θύμα της επίθεσης ζήτησε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα για ψυχολογικούς λόγους και το αίτημα της έγινε δεκτό.

Το τέταρτο θύμα, η γυναίκα την οποία ο δράστης χτύπησε στην πλάτη και μετά έπεσε από τις σκάλες, ζήτησε μετάθεση για ψυχολογικούς λόγους και υπηρετεί σε ΔΟΥ άλλης μακεδονικής πόλης.

"google ad"

Τέλος, ο Π.Π. από την Πτολεμαΐδα, ο συμβασιούχος καθαριότητας, που προσέτρεξε πρώτος και μαζί με τον διευθυντή ακινητοποίησαν τον δράστη, παραμένει συμβασιούχος, καθώς ακόμη δεν έχει απαντηθεί το αίτημα για την τιμητική ένταξη του στην ΑΑΔΕ.

Reader.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...