15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίθεση Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή στον Ι. Μουζάλα για το σκοπιανό

Ημερομηνία:

Σε επίθεση προχώρησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς στον Μουζάλα μιλώντας σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε στον κ. Μουζάλα ότι δεν είπε κουβέντα για τις παρανομίες  των Σκοπίων στο προσφυγικό. Προφανώς  συνέχισε ο Νότης Μαριάς  «δεν  έχετε  αποφασίσει αν θα αποκαλείτε τα Σκόπια FYROM  ή θα συνεχίσετε να τα αποκαλείτε Μακεδονία όπως κακώς  το είπατε  πρόσφατα». Σας λέω λοιπόν ότι  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  «οι Έλληνες Ευρωβουλευτές έχουμε δώσει μάχη και τα Σκόπια εδώ ονομάζονται FYROM. Σας το ξεκαθαρίζω λοιπόν για να το ξέρετε».

Κατόπιν ο Νότης  Μαριάς κατήγγειλε τις παρανομίες των σκοπιανών οι οποίοι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες και ειδικότερα τη Σύμβαση της Γενεύης του 1951 κλείνοντας τα σύνορά τους, ενώ επιπλέον παραβιάζουν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας ρίχνοντας κατά των προσφύγων και εντός της Ελληνικής Επικράτειας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Τέλος ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  κατήγγειλε τη βιαιότητα με την οποία φέρθηκαν οι σκοπιανοί στους 1500 πρόσφυγες που μπήκαν πρόσφατα στο  έδαφός τους, τους οποίους αφού τους έδειραν, τους πέρασαν σαν τα  ποντίκια όπως είπαν πίσω στο  Ελληνικό  έδαφος μέσα από τρύπες που άνοιξαν οι ίδιοι στα συρματοπλέγματα του αίσχους που έχουν βάλει  στα σύνορά τους.

Και ο Νότης Μαριάς έκλεισε την παρέμβασή του αναφερόμενος στις παρανομίες των Ευρωπαίων οι οποίοι  μονομερώς έκλεισαν τον Βαλκανικό Διάδρομο τον οποίο  οι ίδιοι δημιούργησαν με αποφάσεις τους όπως αναφέρεται ειδικότερα και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2015.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

[youtube url=”https://youtu.be/6kZwuNKISEE”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ