Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στον Αντιπεριφερειάρχη για τους πρόσφυγες

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση Ν.Ε. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ:

Κατώτερα των περιστάσεων αποδείχθηκαν για άλλη μία φορά τα αντανακλαστικά της περιφερειακής ενότητας Χανίων. Η πολυσυζητημένη φιλοξενία προσφύγων στο νησί μας, ενώ για όλους τους άλλους τρεις νομούς έδωσε την ευκαιρία ενεργοποίησης ή επανενεργοποίησης των κατά τόπους αναπτυξιακών, για τα Χανιά αρκεστήκαμε σε δηλώσεις πανικού και εντυπωσιασμού αφήνοντας την διεκδίκηση της διαχείρισης σε μη κυβερνητική οργάνωση. Σε μία μη κυβερνητική οργάνωση που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολύτιμη εμπειρία και ικανότητα του προσωπικού της, όμως ξεκάθαρα τίθενται υπό σοβαρή αμφισβήτηση οι προθέσεις των φορέων που την απαρτίζουν που δεν είναι άλλοι από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο καθώς και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών του Νομού. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε τον τρόπο αντίδρασης των προέδρων τους στην πρώτη ανακοίνωση για φιλοξενία.

Ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης είχε πει: «Θα τους προσφέρουμε κάθε είδος βοήθειας, ρούχα, τρόφιμα κλπ αρκεί να μην έρθουν εδώ. Δεν καταλαβαίνω τη νοοτροπία της κυβέρνησης. Έχει ξεφύγει το θέμα. Ποιοι είναι, που θα πάνε και πόσο θα μείνουν; Χρειάζεται χρόνια για να απορροφηθούν. Επειδή είμαστε σε καλή κατάσταση σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, πρέπει αυτό να το διατηρήσουμε. »

"Sponsored links"

Ο Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος ΟΕΒΕΝΧ τόνισε ότι: «Θα επηρεαστεί άμεσα ο τουρισμός. Ήδη έχει γίνει σάλος. Έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα, φανταστείτε να υλοποιηθεί και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. Να στείλουμε οποιαδήποτε βοήθεια, φτάνει να μη χαλάσουμε την εικόνα του νησιού.»

Οι άνθρωποι που δήλωναν μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι, διεκδικούν να διαχειριστούν αυτό το ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, αφού από πληγή κατά την λογική τους, μετατρέπεται σε πηγή κέρδους.

Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας στα Χανιά από την θέση του αντιπεριφερειάρχη παρακολουθεί αμέτοχος τις εξελίξεις. Αντί να αναζητά τρόπους ή τουλάχιστον να ακολουθεί τη θετική πρακτική των γειτονικών νομών, ασχολείται με το να εκστομίζει «έξυπνες» ατάκες, για τους συνεργάτες του και τους εκλεγμένους με σταυρό προτίμησης εκπροσώπους του νομού μας. Έστω και την τελευταία στιγμή, ας αδράξει την ευκαιρία, προκειμένου να διαχειριστεί ένας φορέας της περιφέρειας το ευαίσθητο αυτό ζήτημα και με διαφανείς διαδικασίες να δείξει την πραγματική διάσταση της κρητικής φιλοξενίας καθώς και να στηρίξει όσον το δυνατόν περισσότερες μικρές επιχειρήσεις του νομού μοιράζοντας την πίτα των κονδυλίων προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων και προεπιλεγμένων.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today