13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη – “Το περιστατικό δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας”, λέει η κυβέρνηση – “Παιδαριώδης βανδαλισμός”, λέει ο Πάιατ | Βίντεο

Ημερομηνία:

O Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Τα μελη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν τα ξημερώματα με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη που βρίσκεται κοντά στην Αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

Το βίντεο από την επίθεση

Η ανάληψη ευθύνης από τον Ρουβίκωνα αναρτήθηκε στο indymedia 

Ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.

Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας.

Οι πιέσεις απο την Αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε. Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Η ανάρτηση του Τζέφρι Πάιατ

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί έξω από το σπίτι του που βρίσκεται δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριαμό του στο Twitter.

ΥΠΕΞ: Έντονη καταδίκη της επίθεσης στην οικία του πρέσβη των ΗΠΑ

"google ad"

Στην έντονη καταδίκη της επίθεσης με μπογιές τα ξημερώματα στην οικία του Αμερικανού πρέσβη προχώρησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, με τη σημείωση ότι «το περιστατικό δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Για το περιστατικό, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...