Επίσκεψη Βορίδη στο Εβραϊκό Μουσείο: Από την υπουργοποίηση και τις αντιδράσεις στη «συγγνώμη»

Κανένα σχόλιο

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αλλά και τις αντιδράσεις Εβραίων – λόγω αντισημιτικού παρελθόντος – εντός και εκτός των συνόρων, προσπαθεί ο νέος υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης και την υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη.

Ακολούθησε λίγες μέρες μετά αντίδραση από διπλωματικό παράγοντα του Ισραήλ ο οποίος ουσιαστικά κήρυξε «εμπάργκο» στον νέο υπουργό, με πυρά και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη.

"Sponsored links"

Ακολούθησε δήλωση Βορίδη με την οποία υποστήριζε πως δεν είναι αντισημίτης, παραθέτοντας σειρά ενεργειών που κατά τον ίδιο αποδείκνυαν του λόγου το αληθές.

Ωστόσο οι αντιδράσεις τόσο από το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο όσο και από άλλους παράγοντες πύκνωναν, τόσο η πίεση στο νέο υπουργό αυξανόταν.

Τελικά ο ίδιος αναγκάστηκε να εκδώσει νέα ανακοίνωση με την οποία προανήγγειλε την επίσκεψη στο μουσείο ολοκαυτώματος, ζητώντας συγγνώμη «επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις