14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επίσκεψη του πρέσβη του Καναδά στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ημερομηνία:

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή το πρωί, 22 Μαΐου 2015, η κα Julie Crôteau, Σύμβουλος του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, σε θέματα Πολιτικών, Οικονομικών και Δημοσίων Υποθέσεων, στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας. Σκοπός της πρώτης αυτής επίσκεψης της κας Crôteau στο νησί μας ήταν η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις για την 74η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, η οποία αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και στα μηνύματα ειρήνης και συμφιλίωσης των λαών που συνεπάγονται.

Η συζήτηση στράφηκε στους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Η Σύμβουλος επεσήμανε ότι η χώρα της φιλοξενεί πολλούς Έλληνες μετανάστες οι οποίοι επισκέπτονται την Ελλάδα μαζικά κάθε χρόνο, και ότι οι επενδύσεις από τον Καναδά αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά ξένων επενδύσεων στη χώρα μας. Πέρα από τις εμπορικές συναλλαγές που διεξάγονται από Έλληνες επιχειρηματίες στον Καναδά, η Σύμβουλος αναφέρθηκε και στις ανταλλαγές φοιτητών και στην κινητικότητα καθηγητών από και προς την Ελλάδα, τις οποίες ενθαρρύνει η χώρα της, σημειώνοντας ότι αυτές τις μέρες το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξενεί μεγάλη ομάδα φοιτητών από τον Καναδά στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή διαμονή στην κα Crôteau, και της προσέφερε αναμνηστικό δώρο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ο Ανιπεριφερειάρχης δέχτηκε επίσης την εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Νέας Ζηλανδίας στη Ρώμη, κ. Patrick John Rata, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Νέας Ζηλανδίας στην Ελλάδα, κ. Κώστα Κοτσιλίνη, οι οποίοι παραβρέθηκαν στα Χανιά με αφορμή τον εορτασμό της 74ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι μακροχρόνιοι δεσμοί φιλίας μεταξύ των δύο λαών, δεσμοί που σμιλεύτηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και που ενισχύονται συνέχεια με το πέρασμα των χρόνων. Συζητήθηκε επίσης η προετοιμασία των εκδηλώσεων εορτασμού της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης το Μάιο του 2016. Εκδηλώσεις οι οποίες αναμένονται λαμπρές και με διεθνές αντίκτυπο, αφού θα αποτελέσουν και πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα, και κυρίως από τη Νέα Ζηλανδία, όπως επεσήμανε ο Πρέσβης, με την εμπλοκή ξένων και ελλήνων εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη άμεσης συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων των ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα και των στελεχών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής διοργάνωσης των εκδηλώσεων αυτών.

Τελειώνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Πρέσβη ότι, από την πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την βέλτιστη διεξαγωγή των επετειακών εκδηλώσεων της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης, και του προσέφερε αναμνηστικό δώρο, μαζί με τις ευχές του για καλή διαμονή στα Χανιά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ