Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με έδρα τα Χανιά και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Κρήτης ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ ε.α. Ιωάννης Θεοδωρογλάκης

Κανένα σχόλιο

Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ ε.α. Ιωάννης Θεοδωρογλάκης του Αλεξάνδρου, αναγνωρίζεται ως Επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με έδρα τα Χανιά και δικαιοδοσία στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η έδρα του Επίτιμου Προξενείου βρίσκεται στην οδό Αποκορώνου 51 στον πρώτο όροφο, γραφείο 6 τηλ.2821403810email: consulmd.crete@gmail.com

Σκοπός της ίδρυσης της Προξενικής Αρχής, είναι αφενός μεν η προώθηση των φιλικών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών, η διάδοση αξιόπιστων πληροφοριών για την Μολδαβία, καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και η υποστήριξη της δραστηριότητας των Μολδαβικών κοινοτήτων στην Προξενική περιφέρεια.

"Sponsored links"

Αφετέρου δε η προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ της Μολδαβίας και της Περιφέρειας Κρήτης, και των ανταλλαγών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και της τέχνης, της υγείας και του τουρισμού.

Η Δημοκρατία της Μολδαβίας συνορεύει από δυτικά με την Ρουμανία, με τα σύνορά της να οριοθετούνται από τον ρου των ποταμών Προύθου και Δούναβη, και ανατολικά με την Ουκρανία.

Πρόκειται για μία καταπράσινη πανέμορφη χώρα με έκταση περίπου 34000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία (98%) είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Κύρια ενασχόλησή τους είναι η γεωργία, (φρούτα, λαχανικά, κρασί, καπνά) και η κτηνοτροφία.

Τά διάσπαρτα μοναστήρια, άλλα υπόσκαφα, και άλλα σε καταπράσινες κοιλάδες, καθώς και οι περίφημες υπόγειες πόλεις των κρασιών, όπως η CRICOVAμε πάνω από τα 120 χιλιόμετρα δαιδαλώδεις στοές και 600 τύπους κρασιών από όλο τον κόσμο, και το MILESTIMICI το οποίο είναι καταχωρημένο στο βιβλίο ρεκόρ GUINNESSως ο μεγαλύτερος αποθηκευτικός χώρος κρασιών παγκοσμίως, με συλλογή που αριθμεί άνω τις 2.000.000 φιάλες και στοές αποθήκευσης που υπερβαίνουν τα 250 χιλιόμετρα, προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική εμπειρία.

 

Ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης μετά της συζύγου του

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις