Επίτροπος για πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Στο μέλλον θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εταιρείες και οργανισμούς»

Κανένα σχόλιο

Πιθανή θεωρεί την επέκταση της χρήσης ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού και σε επιχειρήσεις και φορείς όπως πανεπιστήμια ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ρέιντερς.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος της Κύπρου, απαντώντας, σε αυτούς που λένε πως ένα τέτοιο πιστοποιητικό θα ήταν χρήσιμο για εταιρείες, οργανισμούς, πανεπιστήμια, επισημαίνει ότι «σε δεύτερη φάση θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια χρήση. Πρέπει να προηγηθεί η πρώτη φάση, στην οποία θα συμφωνήσουμε όλοι ποια δεδομένα θα χρησιμοποιούνται για ένα εμβολιαστικό πιστοποιητικό και ποιας αναγνώρισης θα έχει στα κράτη-μέλη. Είμαστε ανοιχτοί σε μια πιο γενικευμένη χρήση του, αλλά προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση».

Ερωτηθείς ποια είναι η άποψή του για τα «εμβολιαστικά διαβατήρια», μια ιδέα που φαίνεται να παίρνει «σάρκα και οστά» και κατά πόσο είναι συμβατά με το ευρωπαϊκό δίκαιο, ο κ. Ρέιντερς απαντά:

"Sponsored links"

«Είμαι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας καθώς η Κομισιόν μού ζήτησε να εκπονήσω μια πρόταση για το πώς -ας τα λέμε καλύτερα- τα εμβολιαστικά πιστοποιητικά θα γίνουν πράξη. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι να έχουμε ένα πραγματικό, ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο θα εξηγεί την κατάσταση κάποιου σε σχέση με την Covid-19.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θέλουμε να περιέχει τα ίδια δεδομένα για όλα τα κράτη-μέλη, με έναν ψηφιακό τρόπο, και να δείχνει κατά πόσο ένα άτομο έχει ανοσία απέναντι στον ιό είτε επειδή εμβολιάστηκε είτε επειδή ασθένησε. Σχετικά με τον εμβολιασμό θέλουμε να ξέρουμε πότε εμβολιάστηκε και με ποιου είδους σκεύασμα, ειδικά αν πρόκειται για κάποιο που εγκρίθηκε από την ΕΕ, και αν υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης και πότε. Έτσι, όλα τα μέλη-κράτη θα ακολουθούν την ίδια προσέγγιση.

Αν γίνει αυτό θα μπορέσουμε πιο εύκολα να συζητήσουμε και πού θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αυτό το πιστοποιητικό. Κατά κύριο θα διευκολύνει την ελεύθερη διακίνηση. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι ένα τέτοιο πιστοποιητικό δεν πρέπει να γίνει αφορμή για διακρίσεις, δηλαδή δεν πρέπει να αποκλείονται από τα ταξίδια όσοι δεν διαθέτουν ένα τέτοιο πιστοποιητικό. Επομένως είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί το θέμα, ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα για αυτό το θέμα που πρέπει να επιλυθούν, ο κ. Ρέιντερς τονίζει ότι «είμαστε στο στάδιο των συζητήσεων για διάφορα θέματα. Για παράδειγμα, ένα ζήτημα που μας απασχολεί είναι να καθορίσουμε για πόσο διάστημα θα έχουν διάρκεια τα δεδομένα που θα εμπεριέχονται στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επίσης, όπως έχω ήδη πει, πρέπει να καταστεί σαφές πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα υπόκεινται σε διακρίσεις».

 

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις