22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΕΠΑΜ: Πολιτική η δίωξη του Γιώργου Τράγκα

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ:

Η μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα από κυβερνητικό στέλεχος και δη υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, στην οποία μάλιστα ο μηνυτής εμφανίζει τον πρωθυπουργό ως άμεσα θιγόμενο από τα ερωτήματα που έθεσε ο δημοσιογράφος, κάνει σαφές ότι η δίωξη ενορχηστρώνεται, δίχως καν να κρατιούνται τα προσχήματα, από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο καθεστώς της ασυδοσίας, της αυθαιρεσίας και της συστηματικής παραπληροφόρησης που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, είναι φυσικό επακόλουθο η με κάθε τρόπο φίμωση κάθε ανεξάρτητης δημοσιογραφικής φωνής. Το ότι όμως θα κινητοποιούνταν η κρατική ασφάλεια από τα χαράματα έξω από το σπίτι δημοσιογράφου για να τον συλλάβει, επειδή δέχθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, διαψεύδει όσους νόμιζαν μέχρι τώρα ότι πρακτικές αυτού του είδους εφαρμόζονται μόνο σε καθεστώτα τύπου Ερντογάν.

Από όποια πολιτική ή ιδεολογική σκοπιά κι αν κρίνει κανείς τον Γιώργο Τράγκα, δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει φέρει πολλές φορές σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση το καθεστώς με τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες του. Καταγγελίες για τις οποίες θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί σάλος από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας, καλώντας τον να προσκομίσει τα τεκμήρια που επικαλείται για να επιβεβαιωθούν ή όχι. Αντί γι αυτό, τον εγκαλούν για μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ένας από τους παρατρεχάμενους του πρωθυπουργού, αποσκοπώντας στην ολοκληρωτική φίμωση της φωνής του και της πένας του.

Η δίωξη κατά του Γιώργου Τράγκα είναι πολιτική και ως τέτοια θα καταγραφεί, άσχετα με τις προφάσεις που θέλουν να προβάλλουν. Το καθεστώς του ζόφου που βιώνουμε, δεν μπορεί να ανεχθεί καμιά δημόσια ανεξάρτητη φωνή και καμία κριτική, παρά μόνο την ελεγχόμενη δημοσιογραφία.

Οι δικτατορικές μέθοδοι διακυβέρνησης, ο καθημερινός έλεγχος των πολιτών με μεθόδους που θα ζήλευε ακόμη και η χούντα και οι απόπειρες πάταξης κάθε διαφορετικής φωνής, δεν είναι πλέον σχέδια επί χάρτου αλλά η απτή, γκρίζα και καθημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας.

Ο μόνος τρόπος αποτίναξης του ζυγού αυτού, είναι η ανάπτυξη μιας ισχυρής πατριωτικής και δημοκρατικής συμμαχίας, στόχος που το ΕΠΑΜ και οι συμπορευόμενες με αυτό δυνάμεις, έχουν θέσει και υλοποιούν μέρα με τη μέρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...