19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

ΕΠΑΜ Χανίων: Κατοχικές διατάξεις υπερασπίζεται το non paper της κυβέρνησης για το κίνημα κατά των πλειστηριασμών

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή του το ΕΠΑΜ Χανίων αναφέρεται στο non paper 10 σημείων που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα των πλειστηριασμών:

Με non paper 10 σημείων από κυβερνητικούς κύκλους, επιχειρεί να απαντήσει η ελληνόφωνη κυβέρνηση στο διογκούμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που αγκαλιάζεται μέρα με τη μέρα από όλο και περισσότερους πολίτες.  Ο πανικός της μπροστά στην ολοένα και πιο δυναμική αντίσταση στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, εκεί που πάνοπλα τα κόκκινα ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν να διαλύσουν το κίνημα αλλά δεν τα κατάφεραν, την οδηγούν τώρα στο προσφιλές της άθλημα. Αυτό της χυδαίας προπαγάνδας, που μοναδικό σκοπό έχει τη συνειδητή διαστροφή της πραγματικότητας, το ασύστολο ψεύδος και τον έντεχνο αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Με το non paper η κυβέρνηση χρίζεται επάξια ως πρωταθλήτρια της προδοσίας. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την καπηλεία του συνθήματος «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» από τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Δίκαια επίσης, αυτή η κυβέρνηση βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανήθικης προσπάθειας εκ νέου ενοχοποίησης του ελληνικού λαού, δημιουργίας διχασμών στο κοινωνικό σώμα και ενεργοποίησης του κοινωνικού αυτοματισμού, του «διαίρει και βασίλευε.»

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε απόλυτα με το non paper. Ότι οι πολίτες έχουν και γνώση και κρίση. Γνωρίζουν πλέον συνειδητά, ότι δε διαβιούν σε ευνομούμενη πολιτεία, γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή. Υπό την άσκηση δηλαδή φυσικής εξουσίας από την τετραμερή θεσμική πλέον παρουσία των σύγχρονων κατακτητών, οι οποίοι με την αμέριστη και υποτελή συνεργασία των δωσίλογων δεξιών και αριστερών κυβερνήσεων έχουν καταλύσει κάθε συνταγματική εγγύηση για την δικαστική προστασία, τη δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών, την προστασία της ιδιοκτησίας, της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, της εργασίας και των κοινωνικών αγαθών της υγείας και της παιδείας στην χώρα μας.

Η σκληρή αλήθεια είναι ότι κάθε περιουσιακό στοιχείο, είτε πρόκειται για πρώτη κατοικία, είτε για δευτερεύοντα ακίνητα, (εξοχικά, καταστήματα, χωράφια κ.ά.) που με κόπο και θυσίες αποκτήθηκαν ή κληρονομήθηκαν, στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, βρίσκεται στο έλεος των τραπεζών, των funds και των κάθε λογής αρπακτικών που αδημονούν να περάσει στα χέρια τους σε εξευτελιστικές τιμές η ιδιωτική περιουσία. Η σκληρή αλήθεια είναι, ότι η απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, έλαβε χώρα από την 1/1/2015, εικοσιπέντε ημέρες δηλαδή πριν αναλάβει την διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τότε δηλαδή, που η σημερινή ελληνόφωνη κυβέρνηση δεν εδέησε, έστω τύποις, να παρατείνει για έναν ακόμη χρόνο, ή έστω για έξι μήνες, την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, που νομοθετημένα ίσχυε μέχρι τότε. Από τότε μέχρι σήμερα η Ελλάδα αναστενάζει στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.

Τότε βέβαια, μόνο το ΕΠΑΜ βρισκόταν στα Ειρηνοδικεία, πρωτοπορώντας, δημιουργώντας και στηρίζοντας ως οργανωμένος πολιτικός φορέας το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έχοντας σώσει χιλιάδες περιπτώσεις εκποίησης πρώτης κατοικίας και άλλων ακινήτων απλών πολιτών, από τα νύχια των αρπακτικών.

Τότε, μόνο το ΕΠΑΜ κατήγγειλε την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας με δημόσιες ανακοινώσεις και δράσεις, καλώντας κι άλλους φορείς και συλλογικότητες στις κινητοποιήσεις. Το ΕΠΑΜ έθεσε προ των ευθυνών του κάθε δημόσιο λειτουργό που εμπλέκεται στους πλειστηριασμούς, όταν από το 2014 με δημόσιο «Κάλεσμα προς την Δικαστική κι Εκτελεστική εξουσία» την παρακινούσε να προστατέψει το Σύνταγμα και τους πολίτες από την ασυδοσία των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων. Σήμερα, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το κίνημα θεριεύει και στηρίζεται και από άλλες οργανωμένες δυνάμεις, ακόμα κι αν η δημοσιότητα που το συνοδεύει είναι αυτή που τους φέρνει στον αγώνα.  Για εμάς καλοδεχούμενοι.

Στο ψευδές και προπαγανδιστικό non paper, η ελληνόφωνη κυβέρνηση δεν αναφέρει, υποκρύπτει ή αλλοιώνει τα παρακάτω σημεία:

  • Η ανακοίνωση μιλάει μόνο για τραπεζικά χρέη. Προφανώς η κυβέρνηση «αγνοεί» ότι το τελευταίο διάστημα, πρωταγωνίστρια στις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας είναι η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν διστάζουν να βγάζουν στο σφυρί ακίνητα, ακόμα και για χρέη κάτω των 1000 ευρώ!
  • Όλες οι ρυθμίσεις και οι «διευκολύνσεις» που αναφέρονται στο non paper της κυβέρνησης, αφορούν επίσης σε τραπεζικά χρέη. Μπορεί βέβαια κάποιος να βάλει σε ρύθμιση και τις οφειλές του σε εφορία ή ασφαλιστικό ταμείο, αλλά μόνο αν έχει και τραπεζική οφειλή. Δηλαδή κάποιος που χρωστάει μόνο στο ασφαλιστικό ταμείο και όχι και σε τράπεζα, δεν μπορεί να μπει στο νόμο Κατσέλη. Αλλά και  για το νόμο Κατσέλη  “φρόντισε” η λαίλαπα των  ΤσιπροΚαμμένων, αφού τον  τροποποίησε προς το χειρότερο.

Μάλλον και αυτό το «αγνοεί» ο συντάκτης της κυβερνητικής ανακοίνωσης.

  • «Παρακάμπτει» επίσης το κυβερνητικό συνονθύλευμα, ότι το εισόδημα του κόσμου έχει καταβαραθρωθεί εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών και ότι πολλοί που μπαίνουν σε ρυθμίσεις πολύ γρήγορα τις χάνουν, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις, αφού ανατρέπονται καθημερινά οι συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού –  «απαραίτητες θυσίες»,  χάριν του «πρωτογενούς πλεονάσματος» και της «εκπλήρωσης των στόχων».
  • Υποκρύπτουν ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν ήδη (πόσες φορές;) με χρήματα του ελληνικού λαού, ακριβώς εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων. Δηλαδή οι τράπεζες τα λεφτά τους τα πήραν. Και τα πήραν από αυτόν τον κόσμο τον οποίο τώρα απειλούν να πετάξουν στο δρόμο, επειδή δεν έχει άλλα να τις πληρώνει!  Εδώ πάει το «και κερατάς, και δαρμένος»!
  • «Ξεχνά» επίσης η κυβέρνηση ότι με την ασυδοσία με την οποία έχει επιτρέψει να λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, τα δάνεια φουσκώνουν υπέρμετρα, με τα πανωτόκια και τις κεφαλαιοποιήσεις των τόκων. Καταλήγει έτσι κάποιος να έχει πληρώσει 3 και 4 φορές το αρχικό κεφάλαιο και ακόμα να χρωστάει χωρίς τελειωμό. Ναι, το ξέρουμε ότι το ίδιο συνέβαινε και με τους προηγούμενους, αλλά αυτό ούτε για τον κόσμο είναι παρηγοριά, ούτε για την «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση είναι τιμητικό… Ο Κώδικας δεοντολογίας των Τραπεζών, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια αυθαίρετη απόφαση της ιδιωτικής Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.4224/2013.
  • Χωρίζει η «αριστερή» μας κυβέρνηση τον κόσμο σε αυτούς που «έχουν» να πληρώσουν και σε αυτούς που «δεν έχουν», σύμφωνα με τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης». Δηλαδή, αν μία οικογένεια έχει (ακόμα) κάποιο εισόδημα το οποίο της επιτρέπει να καλύπτει και κάτι τις παραπάνω από τα απολύτως αναγκαία για την επιβίωση, θεωρείται ότι «έχει» και πρέπει να τα δώσει στην Τράπεζα! Διαφορετικά, πλειστηριασμός!

Έτσι αντιλαμβάνονται την κοινωνική δικαιοσύνη οι εκπρόσωποι της δεύτερης φοράς αριστερά!

  • Η όποια «προστασία» παρέχεται, αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία. Δηλαδή, όταν έρχονται και κλέβουν τον πολίτη, αυτός θα πρέπει να εξετάσει και, αν του κλέβουν την κύρια κατοικία του, τότε θα έχει δίκιο να διαμαρτυρηθεί, ενώ αν του κλέβουν το εξοχικό ή το πατρικό του στο χωριό, ή το μαγαζί του, τότε θα πρέπει να το βουλώσει και να το δεχτεί!
  • Καμία αναφορά στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τον οποίο έσπευσε η κυβέρνηση να προσυπογράψει ήδη από 20-2-2015 πριν καλά- καλά κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, έτοιμη από καιρό, (προαπαιτούμενο γαρ…) που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους πλειστηριασμούς, δίνει περισσότερα προνόμια στις τράπεζες, και έχει ανοίξει το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, όπου η δυνατότητα παρέμβασης ελαχιστοποιείται. Η κυβέρνηση επιλεκτικά «ξεχνάει», ότι αυτός ο νέος ΚΠολΔ ήταν «χρωστούμενο» της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία όταν είχε επιχειρήσει να τον περάσει από τη Βουλή, είχε συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση της τότε «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης Σύριζα…
  • Είναι τουλάχιστον κατάπτυστο το επιχείρημα ότι «μέχρι το 2018 δεν επιτρέπεται η μεταβίβαση δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία», όταν έχουν επιτρέψει την μεταβίβαση «κόκκινων» αλλά και «πράσινων» δανείων στα ξένα funds και μάλιστα σε εξευτελιστικές τιμές. Χωρίς αιδώ, μας λένε ότι πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που (μόνο) η πρώτη κατοικία προστατεύεται , και αυτή υπό όρους,  και  μόνον μέχρι το 2018.
  • Επιστρατεύοντας μια σειρά αναφορές σε νόμους, ρυθμίσεις, διατάξεις κλπ ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό που μας λέει η “κυβέρνηση” είναι ότι όσοι φτάνουν να χάσουν το σπίτι τους είναι από δική τους υπαιτιότητα, ότι είναι άχρηστοι και ανίκανοι να το προστατέψουν, χρησιμοποιώντας τα μέσα που του δίνονται.

Με το κατάπτυστο non paper, η φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τις εξ εσπερίας επιβαλλόμενες κατοχικές διατάξεις, αγωνιώντας να αντιστρέψει την κοινωνική πραγματικότητα αρπαγής της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Καταντά δε γελοία η προσπάθειά να ρίξει λάσπη στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και σε όσους το στηρίζουν, εμφανίζοντάς το ούτε λίγο ούτε πολύ ως υποκινούμενο από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν έχουν καταλάβει ότι οι αυταπάτες του κόσμου έχουν διαλυθεί προ πολλού. Ότι αυτοί που παλεύουν για τη ζωή τους και για κοινωνική δικαιοσύνη γνωρίζουν πλέον πολύ καλά πως δεν μπορούν να βρουν την απάντηση σε κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα «εξουσίας». Αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθεί να εγκλωβίσει τη σκέψη των πολιτών στη λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική, ή ότι η μόνη εναλλακτική είναι η επιστροφή στη ΝΔ. Προσπαθεί, ως τελευταίο της αποκούμπι, να αναβιώσει το δίπολο του δικομματισμού, το οποίο έχει πεθάνει αλλά, δυστυχώς, συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με τα υποπροϊόντα της σήψης του. Ξέρει ότι το μόνο που την κρατάει ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας, είναι ακριβώς αυτή η απέχθεια του κόσμου για όσους κυβέρνησαν πριν από αυτούς.

Έτσι αρκείται να θολώσει τα νερά, παρουσιάζοντας ως κοινωνικά ευαίσθητη την δική της, «αριστερή διαχείριση» στην νέα Κατοχή,  απέναντι στην δεξιά διακυβέρνηση. Το ότι και οι δυο τους εξυπηρετούν την εναλλαγή στην διαχείριση των επιβαλλόμενων έξωθεν πολιτικών, ευνοώντας το καθεστώς κατοχής, τους είναι παντελώς αδιάφορο.

Το ΕΠΑΜ εδώ και τρία χρόνια, στηρίζει με νομικά επιχειρήματα, συμμετέχει πρακτικά στις δράσεις και συμβάλλει στην οργάνωση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με όλες του τις δυνάμεις. Κατανοεί και αντιλαμβάνεται την συγκεκριμένη δράση από θέση αρχής, αποτρέποντας και ακυρώνοντας κάθε εκποίηση και ξεπούλημα περιουσίας ελλήνων πολιτών, το οποίο συμβαίνει με εξαναγκαστικές διατάξεις προς όφελος του καθεστώτος κατοχής. Γνωρίζει ότι η ελληνόφωνη κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές και τους διεθνείς τοκογλύφους, έχουν ήδη δρομολογήσει νέες πρακτικές στην πορεία εκποίησης της περιουσίας των ελλήνων πολιτών. Γνωρίζουμε επίσης, μια και είμαστε αυτόπτες μάρτυρες, ότι η κρατική καταστολή των κόκκινων αυτή την φορά πραιτωριανών, πιθανόν να λάβει μεγάλες διαστάσεις.

"google ad"

Το ΕΠΑΜ παλεύει για την ανατροπή ολόκληρου του οικοδομήματος, των συμφωνιών, δεσμεύσεων, παρεμβάσεων και μέτρων που πάρθηκαν από την εποχή του πρώτου μνημονίου, έτσι ώστε η χώρα να αποκαταστήσει την εσωτερική έννομη τάξη της και να διεκδικήσει την κυριαρχία της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, η οποία έχει εκχωρηθεί με τόσο άθλιο και προδοτικό τρόπο από το σύνολο του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου. Οφείλουμε με κάθε πράξη και δράση του λαϊκού κινήματος, να προειδοποιούμε του ντόπιους και ξένους επικυρίαρχους, τους επενδυτές και τους κερδοσκόπους των αγορών: ό,τι αρπάξατε και θα αρπάξετε στο εγγύς μέλλον, ο λαός με την πάλη του θα τα πάρει πίσω.

Η υπερχρέωση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων αντιμετωπίζεται μόνο με τη διαγραφή όλων των ιδιωτικών χρεών όσων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατούν να τα εξυπηρετήσουν, με την άμεση θέσπιση αναπτυξιακών και κοινωνικών κριτηρίων για την τραπεζική χρηματοδότηση και αφού προηγηθεί η εθνικοποίηση των συστημικών τραπεζών και της Τράπεζας της Ελλάδας, η μετάβαση σε εθνικό – κρατικό νόμισμα, η μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και η αποδέσμευση από την θηλιά της ευρωζώνης και της ΕΕ.

Το ΕΠΑΜ με νέο κάλεσμα που θα απευθύνει άμεσα, θα οργανώσει και αυτήν την Τετάρτη την παρουσία του στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας, αποτρέποντας και ακυρώνοντας στην πράξη τις μεθόδους του καθεστώτος Κατοχής, μέχρι την τελική νίκη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...