Με χαμηλή προσέλευση και έναν μόνο υποψήφιο, επανεκλογή του Γιάννη Σαρρή ως επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος”

Κανένα σχόλιο

Πριν περίπου 4 χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2014 ο Γιάννης Σαρρής είχε επιλεχθεί μέσω μίας μαζικότατης δημοκρατικής διαδικασίας με εντάσεις στο κατάμεστο Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ως υποψήφιος για να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Πολιτών: Πρώτα ο Άνθρωπος”. Συγκέντρωσε 239 ψήφους έναντι 197 ψήφους που έλαβε ο Αντώνης Παπαδεράκης και 6 ψήφους του Νεκτάριου Μουμουτζή ενώ άλλοι τρεις υποψήφιοι παραιτήθηκαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία σε μία διαδικασία στο πνεύμα μίας εποχής που γεννούσε ελπίδες.

Σήμερα, ο Γιάννης Σαρρής επανεξελέχθηκε. Όμως αυτή τη φορά η προσέλευση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου ήταν μικρή και δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι.

Το επισήμανε και ο ίδιος:

"Sponsored links"

“Κανένας δεν ήθελε να αναλάβει αυτό το φορτίο, αυτήν την ευθύνη, με την έννοια ότι όλοι ήθελαν να συνεχίσω εγώ. Για εμένα η δεύτερη θητεία είναι η οριστική, το οριστικό τέλος όσον αφορά την δική μου παρουσία ως επικεφαλής. Θεωρώ να ανανεωθεί αυτή η διαδικασία, να μπουν νέοι άνθρωποι”.

Είπε επίσης:

“Δεν θα κρίνω εγώ αν είναι καλό ή κακό που είμαι ο μοναδικός υποψήφιος. Προσωπικά πιστεύω πως καλό θα ήταν να υπήρχαν κι άλλοι. Όμως από την άλλη, πώς θα μπορούσε κάποιος που ήταν απών που δεν συμμετείχε τόσα χρόνια, να πείσει τον κόσμο;”

Από τη σημερινή διαδικασία στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, φωτό: zarpanews.gr
Από τη διαδικασία τον Φεβρουάριο του 2014 στο Θέατρο Βλησίδης, φωτό: zarpanews.gr

Ο κ. Σαρρής μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Τον λόγο πήραν και δημοτικοί σύμβουλοι όπως ο Μηνάς Βουλγαρίδης και ο Γιάννης Κουρούσης που μίλησαν για την ικανότητα της παράταξης να προωθεί ζητήματα σημαντικά όπως για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων αλλά και την έκφραση αντίθεσης στην εκποίησης των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι.

Πέραν όμως της χαμηλής προσέλευσης και της έλλειψης άλλων υποψήφιων είχαμε και αποχωρήσεις με την Κατερίνα Βουτετάκη να εκφράζει την αντίθεσή της στη στάση της παράταξης στο ζήτημα της παραχώρησης των ακινήτων του Δήμου Χανίων στο Υπερταμείο και να δηλώνει ότι στις επόμενες εκλογές δε θα είναι υποψήφια.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις