Επεκτείνεται η Ψυχιατρική Κλινική στο Νοσοκομείο Χανίων με το κληροδότημα Μαλινάκη – 30 κλίνες η δυναμικότητα

Κανένα σχόλιο

Στη συνεδρίαση της 17/4 της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Μαλινάκη, που έγινε με την παρουσία της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΓΝ Χανίων, παρουσιάσθηκε από τον αρχιτέκτονα Ζαχαρία Πιστόπουλο και τους συνεργάτες του, η ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική μελέτη της επέκτασης της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΓΝ Χανίων.

Σύμφωνα με τη μελέτη η συνολική δυναμικότητα της Κλινικής θα είναι 30 κλίνες, 20 στην ανοικτή νοσηλεία και 10 στην κλειστή νοσηλεία, αντί των 16 συνολικά κλινών που διαθέτει σήμερα. Η Νέα Ψυχιατρική κλινική θα αποτελείται από το σημερινό κτίριο της μονάδας AIDS, με νέα διαρρύθμιση, και ωφέλιμο χώρο 300 τ.μ. ενώ θα κατασκευαστεί προσθήκη κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου, της οποίας η επιφάνεια, φτάνει τα 700 τ.μ. ωφέλιμων χώρων.

Συνοπτικά οι πιο σημαντικές αλλαγές που προβλέπονται είναι :

"Sponsored links"

  • Λειτουργικός διαχωρισμός των Λοιμωδών από την Ψυχιατρική.
  • Χώροι προσωπικού στο ισόγειο της κλινικής, σε λειτουργική κεντρική διάταξη.
  • Δημιουργία κεντρικών κοινόχρηστων χώρων φιλοξενίας δραστηριοτήτων βορειοδυτικά, όπου υπάρχει φυσική ελεύθερη θέα. (τραπεζοκαθίσματα για φαγητό αλλά και για επιτραπέζια παιχνίδια, καθιστικό για TV – Video, κ. ά.)
  • Δημιουργία χώρου εργοθεραπείας στο ισόγειο.
  • Δημιουργία χώρου έκθεσης του δωρητή.
  • Φυσικό φωτισμό των κεντρικών χώρων από νότιες τζαμαρίες αξιοποιώντας και τη θέα προς τον λόφο της Μαλάξας από το μπαλκόνι του Α΄ ορόφου.
  • Διαμόρφωση του χώρου της πυλωτής με 21 θέσεις στάθμευσης και χώρο στάθμευσης μηχανών και ποδηλάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η στατική μελέτη ενώ ξεκινούν άμεσα και οι μηχανολογικές μελέτες, ώστε σύντομα οι μελετητές να περάσουν στο τελικό στάδιο, δηλαδή τις μελέτες εφαρμογής.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις