“Επιδημία” σχολικών καταλήψεων στα Χανιά: Υπό κατάληψη και το Λύκειο Ακρωτηρίου για την κατάργηση του δωρεάν εισιτηρίου

Κανένα σχόλιο

Ως τώρα στα Χανιά, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, είχαμε κατάληψη για τις μάσκες, κατάληψη για τα ελλειπή μέτρα προστασίας μαθητών και καθηγητών, τώρα έχουμε και κατάληψη για πιο “τετριμμένα” προβλήματα.

Στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου μαθητές και καθηγητές βρέθηκαν σήμερα μπροστά από κλειστές πύλες. Αιτία; Η κατάληψη μαθητών όχι για τον κορωνοϊό, αλλά για ένα πιο πρακτικό ζήτημα που όμως έχει ουσία για πολλούς μαθητές που έρχονται από οικογένειες οικονομικά πιεσμένες.

Το δωρεάν εισιτήριο με το οποίο γίνεται η μετάβασή τους στα Κουνουπιδιανά καταργήθηκε, με αποτέλεσμα ένα επιπλέον βάρος στον οικογενειακό προϋπολογισμό που φτάνει μέχρι και τα 35 ευρω ανα μηνα.

"Sponsored links"

Μεταξύ άλλων οι μαθητές προσέθεσαν και κάποια αιτήματα που αφορούν την περίοδο της πανδημίας. Ζητούν να μη χρησιμοποιούν τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους καθώς ο προγραμματισμός ούτως η άλλως είναι τέτοιος ώστε να μη συμπίπτουν τα διαλείμματα ενώ η αυλή του σχολείου είναι μεγάλη. Ένα επιπλέον ζήτημα που θέτουν αφορά ευάλωτες ομάδες μαθητών στον ιό, όπως οι μαθητές με άσθμα, οι οποίοι όμως παρά του ότι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, αυτό δεν αιτιολογεί την απουσία τους από το σχολείο.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις