16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Επιθετική απάντηση της Τουλουπάκη μετά τις σημερινές κατηγορίες του Γεωργιάδη

Ημερομηνία:

Για κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελέων και για καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ, που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Χανιώτισσα εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη περί φυλάκισης της, αναφορικά με τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η Ελένη Τουλουπάκη υπενθυμίζει αποφάσεις του ΕΔΔΑ, με τις οποίες θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού ή κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατα Γαλλιας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού ή κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας.

Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας, οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός.

Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος περί σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis με τις αποκαλύψεις για την κ. Ράικου, ο ερευνώμενος υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης, δεν κατάφερε να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως «πρέπει να μπει φυλακή».  Ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού του στη Δικαιοσύνη: Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...