20.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Γραμματικάκης που είχε ταχθεί ενάντια στη συζήτηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Ημερομηνία:

Πώς αλλάζουν οι καιροί.

Η είδηση της πιθανής τοποθέτησης του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Γραμματικάκη ως επικεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, και από πρώην (;) συνοδοιπόρους του και στα Χανιά στο Ποτάμι αλλά και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, πέραν των θέσεων που έχει εκφράσει ανά καιρούς, ο Γιώργος Γραμματικάκης ήταν ένας από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που είχαν καταψηφίσει την πρόταση του Νότη Μαριά για διοργάνωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα της Επιτροπής Αναφορών δημόσιας ακρόασης για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Η συζήτηση περί τοποθέτησης του κ. Γραμματικακη στη θέση του επικεφαλή του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφότου η ελληνική κυβέρνηση ανακίνησε ξανά το θέμα των αποζημιώσεων αφού επέδωσε ρηματική διακοίνωση, με την οποία καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το αίτημα Νότη Μαριά για συζήτηση του θέματος των αποζημιώσεων τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά.

Πιο αναλυτικά, υπέρ της συζήτησης του θέματος είχαν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές:

ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ)

Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΝΑΙ)

Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος

ΚΚΕ (ΝΑΙ)

Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος

ΑΝΕΛ (ΝΑΙ)

Νότης Μαριάς

"google ad"

Ενώ ενάντια στην οποιαδήποτε σύζητηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στην ευρωβουλή ψήφισαν οι ευρωβουλευτές:

ΝΔ (ΟΧΙ)

Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος,
Θοδωρής Ζαγοράκης

ΕΛΙΑ (ΟΧΙ)

Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)

Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι για το θέμα ο Ηρακλειώτης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης ζητούσε από τους Κρητικούς ευρωβουλευτές κ.κ. Κεφαλογιάννης, Γραμματικάκης και  Ανδρουλάκης να απαντήσουν γιατί καταψήφισαν την πρόταση.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...