Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Χανίων στον Υπουργό Παιδείας για τα τεράστια προβλήματα στο Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων

Κανένα σχόλιο

Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου, η οποία κοινοποιήθηκε στο Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, σχετικά με τις δυσμενείς συνθήκες φοίτησης των Δημοσίων ΙΕΚ, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην έγγραφη διαμαρτυρία που του παρέδωσαν οι Σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ακρωτηρίου κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί του χθες, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Στην επιστολή ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

"Sponsored links"

Η ίδρυση και η λειτουργία των Δημοσίων ΙΕΚ αποτέλεσε μία παροχή από το κράτος προς τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες της ελληνικής κοινωνίας, προς τα παιδιά τους, μια ακόμη ευκαιρία για σπουδές μετά το Λύκειο, με την υποστήριξη της Πολιτείας.

Η χθεσινή μου συνάντηση με τους σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ακρωτηρίου Χανίων με προβλημάτισε πολύ εάν και κατά πόσο συνεχίζουν τα ΙΕΚ να υπηρετούν τον ως άνω βασικό σκοπό της ίδρυσής τους. Ειλικρινά, ένοιωσα μεγάλη απογοήτευση από την περιγραφή των συνθηκών, μέσα στις οποίες καλούνται να σπουδάσουν τα παιδιά μας. Όταν καλούνται να πληρώσουν τα ίδια τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρειάζονται για τα εργαστήριά τους ή τις φωτοτυπίες των βιβλίων, αφού βιβλία δεν υπάρχουν.

Οι μαθητές σε δικό τους κείμενο καταγγελία σημείωναν ότι η κατάσταση στο Δ.ΙΕΚ Χανίων είναι εκρηκτική:

Από την αρχή της χρονιάς οι ίδιοι οι σπουδαστές πληρώνουμε από την τσέπη μας. Στις 28/11 στο αίτημα μας, να δοθούν δωρεάν τα υλικά η διεύθυνση απάντησε ότι είτε θα πληρώσουμε για αναλώσιμα είτε θα κλείσει το τμήμα που σπουδάζουμε.

Από τις πρώτες μέρες που μπήκαμε στη σχολή μας καταλάβαμε ότι θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη.  Βιβλία δεν υπάρχουν καν, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για φωτοτυπίες, ενώ υλικοτεχνικός εξοπλισμός όπως μαχαίρια, καλλυντικά, στολές εργαστηρίου κλπ.  ούτε για δείγμα!

Κάνεις να μην κάνει απλά υπομονή! Σήμερα πετάνε σε εμάς την ευθύνη για τη λειτουργία των μαθημάτων. Μας απειλούν ότι αν δε βάζουμε από τις τσέπες μας για να λειτουργούν τα μαθήματα και τα εργαστήρια τα τμήματα μας θα κλείσουν.  Οι σπουδαστές ήρθαμε σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ με σκοπό να μάθουμε ολοκληρωμένα τη τέχνη μας. Από τη στιγμή που το ΙΕΚ είναι δημόσιο, υπεύθυνος για τη λειτουργία του είναι το κράτος και όχι οι σπουδαστές ,οι οικογένειες μας και οι καθηγητές μας. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλάζει το χαρακτήρα του ΙΕΚ, αφού στη πράξη παύει να είναι δημόσιο και βάζει εμπόδιο στις σπουδές μας. Απαιτούμε η σχολή μας με ευθύνη του κράτους να μας παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα (τα αναγκαία εργαλεία, εργαστήρια, βιβλία) για να μπορούμε να σπουδάσουμε.

 

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις