15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιστολή: Αποχή από τη φάρσα των ευρωεκλογών

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Είσαι στην Ε.Ο.Κ. μάθε για την Ε.Ο.Κ. μας έλεγαν κάποτε. Εμείς όμως σήμερα μάθαμε για την Ε.Ε. γιατί ζούμε στο πετσί μας τη ληστεία του διευθυντηρίου και την απάτη του διακοσμητικού ευρωκοινοβουλίου.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπαθούν να εξωραισουν την Ε.Ε.και καλούν τον λαό στην κάλπη , αποκρύπτοντας πως οι αποφάσεις παίρνονται από την Κομισιόν. Πρόσφατο, τραγικό παράδειγμα το μνημόνιο του 2015. Για δεκαεπτά ώρες συζητούσαν τέσσερα άτομα  Τσίπρας, Μέρκελ,Ολάντ, Σουλτς. Αποκρύπτουν από το λαό πως η λυκοσυμμαχία  ευθύνεται για βομβαρδισμούς, πολέμους και προσφυγιά (Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Μέση Ανατολή). Όχι δεν ξεχνάμε τα καραβάνια των προσφύγων, τα πτώματα που ξεβράζουν τα νερά του Αιγαίου, τα γκέτο, τις σκηνές στα σύνορα κ.λ.π.

Αποκρύπτουν την εξίσωση από την Ε.Ε. του ναζισμού με τον κομμουνισμό την εξίσωση της ζωής με το θάνατο και μιλούν για την Ευρώπη της Δημοκρατίας. Θα τους θυμίσουμε τα κίτρινα γιλέκα, το στρατό στους δρόμους του Παρισιού, το νόμο των σκλάβων και τον ξεσηκωμό στην Ουγγαρία κ.λ.π

Για ποια Ε.Ε. των λαών μας μιλούν Ας αναλογιστούμε εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες. Γι’αυτήν που ρήμαξε τον πρωτογενή τομέα και από χώρα πλεονασματική  το 1981 σε αγροτικά προιόντα τη μετέτρεψε σε ελλειμματική.

Στη δεκαετία του 2001-2011 το έλλειμμα ξεπέρασε τα 23 δις και η Ελλάδα καλύπτει πλέον τις ανάγκες της με εισαγωγές στα βασικά είδη διατροφής(αυτάρκεια σε βόειο κρέας 20%, σε χοιρινό 30%).

Για ποια Ε.Ε. μας καλούν να ψηφίσουμε. Για την Ε.Ε. που με μια σειρά  μέτρων διέγραψε 90.000 χιλιάδες από 1.120.000 καταγραμμένων δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων το 2009- 14. Μικροαγρότες δηλαδή, που έπαιρναν μέχρι 250 ευρώ, .επίσης αποκλείστηκαν συνταξιούχοι, απορρίφθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση άλλοι για φορολογικούς και ασφαλιστικούς λόγους, ώστε να φτάσουν κάτω από 650.000 χιλιάδες το 2017

Για ποια Ε.Ε. να ψηφίσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες για την Ε.Ε. που τους ξεριζώνει από τα χωριά ξεπατώνοντας παραδοσιακές καλλιέργειες, γι¨αυτή που καταστρέφει τους κτηνοτρόφους και μετατρέπει τη χώρα σε εισαγωγέα καταναλωτή?(από  53.070 εκμεταλλεύσεις βοοειδών το 1991,έμειναν 15.168 το 2016, από 202.720 εκμεταλλεύσεις αιγών το 1991 έμειναν 67.820 το 2017).

Για ποια Ε.Ε. των λαών.  Για την Ε.Ε. που με την ΚΑΠ ,ένα εργαλείο καταστροφής της παραγωγικής βάσης , υπηρετεί τα συμφέροντα της Γερμανίας -Γαλλίας κ.λ.π., απαγορεύει την άσκηση εθνική πολιτικής και παραχωρεί την γεωργία αποκλειστικά στην Ε.Ε?

Μας λένε πως εμείς οι αγρότες είμαστε κερδισμένοι από τις επιδοτήσεις.  Εμείς όμως δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο τους , ούτε τους  θεωρούμε κορόιδα που μοιράζουν χρήμα γιατί ξέρουμε πως μας τα παίρνουν τρίδιπλα με το άλλο χέρι.

Οι επιδοτήσεις χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της αγροτικής οικονομίας, για την καταστροφή της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής.

Ποιοι όμως εισπράττουν τα μεγάλα κονδύλια.  Η χώρα μας με συνολικό αγροτικό πληθυσμό ίσο με το 10,5% του αγροτικού πληθυσμού της Ε.Ε. εισέπραξε το 6,7 των ενισχύσεων και από αυτά τα μισά τα εισπράττουν το 10% των ελλήνων αγροτών αντίθετα η συνάδελφός μας βασίλισσα της Αγγλίας εισέπραξε το μεγαλύτερο  ποσό σε όλη την Ε.Ε.

Όλοι εμείς οι φτωχομεσαίοι αγρότες δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από την Ε.Ε. και τους νόμους της που σε συνδιασμό με το νόμο του Κατρούγκαλου μας θάβει μέρα με τη μέρα .

Από τα χρυσά κουτάλια της Ε.Ο.Κ.και την ισχυρή Ευρώπη  της ΟΝΕ καταλήξαμε στα σκουπίδια της Ε.Ε. και στον εκβιασμό ΄΄θα σας πετάξουμε έξω και θα πεινάσετε΄΄. Θα ολοκληρωθεί άραγε με την νέα ΚΑΠ του 2020 ο κατήφορος ή θα έχουμε δρόμο ακόμη.

"google ad"

Για να μπορούμε να ζούμε από τα χωράφια μας χρειάζεται αγώνας για τιμές ασφαλείας  στο κόστος ζωής  Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου Έξω από την Ε.Ε.

Σας καλούμε στη συζήτηση για τις ευρωεκλογές στο εργατικό κέντρο την Παρασκευή στις 7.30 .

Θοδωρής Περάκης αγρότης μέλος του Κ.Κ.Ε(μ-λ)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ