Επιστολή: Για το κακό μας χάλι δε μας φταίει ο διπλανός μας άνθρωπος

Κανένα σχόλιο

Κε Διευθυντά,

με αφορμή την δημοσίευση στην εφημερίδα σας, της διαπίστωσης του Προέδρου του  σωματείου των κυλικείων των σχολείων και προέδρου της ΟΕΒΕΝΧ, ότι για όλα φταίνε οι deliverαδες  για την μείωση του τζίρου τους, σας παραθέτω τα παρακάτω:

Οι δηλώσεις αυτές όχι μόνο δεν είναι τυχαίες αλλά είναι και επικίνδυνες .Κινούνται στη λογική ότι για το χάλι που περνάμε σαν επαγγελματίες σαν λαϊκές οικογένειες  φταίει ο διπλανός μας άνθρωπος .Φταίει ο διπλανός μας επαγγελματίας. Θέλουν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια μας. Θέλουν να μας κρύψουν τον πραγματικό αντίπαλο. Οι κολαούζοι αυτοί συνδικαλιστές θέλουν να βγάλουν λάδι τις πολίτικες των κυβερνήσεων που για χάρη των μονοπωλίων, μας τσακίζουν .Δεν θέλουν να ακούγεται καμία φωνή αντίστασης και ας μας παίρνουν τις δουλειές μας οι πολυεθνικές  και ας μας  κλείνουν τα σπίτια οι πολιτικές των κυβερνήσεων που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης.

"Sponsored links"

Όλη  αυτήν την περίοδο της κρίσης οι αναφορές της πλειοψηφίας της διοίκησηςτης ΟΕΒΕΝΧ ήταν  στην κατεύθυνση του αποπροσανατολισμού. Έτσι έχουμε ακούσει διάφορα μαργαριτάρια όπως , ότι για την κρίση στον χώρο των μικρών επαγγελματιών,  φταίνε οι μικροπωλητές ,φταίει το παραεμπόριο, φταίνε οι παράνομοι ελεύθεροι επαγγελματίες ,φταίνε οι κουλουράδες, φταίνε οι καστανάδες… Όλους αυτούς, κατά την άποψη τους πρέπει να κυνηγάμε. Αυτό που θέλουν να κρύψουν επιμελώς είναι ότι όλοι αυτοί είναι θύματα της κρίσης όπως και εμείς οι μικροίελεύθεροιεπαγγελματίες, οι εργαζόμενοι.

Για την μείωση του τζίρου ,για την αυξανόμενη κρίση σε όλα τα επίπεδα δεν φταίνε ούτε οι κουλουρτζήδες ,ούτε τα delivery,ούτε οι μικροί επαγγελματίες ,ούτε οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, ούτε, ούτε, ούτε, ….. Φταίνε αυτοί που με την πολιτική τους μας εξαθλιώνουν κάθε μέρα. Φταίει η πολιτική των κυβερνήσεων που για τα κέρδη των  μονοπωλίων, τσακίζουν τις ζωές μας .

Αλήθεια, έχει σκεφτεί κανείς πως γίνεται εμείς που όπως μας κατηγορούν, κλέβουμε να πέφτουμε στην μιζέρια και στην εξαθλίωση, ενώ οι “μεγάλοι” που δεν κλέβουν, να αυξάνεται η κερδοφορία τους καθημερινά;;;

«- Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
– Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
– Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
– Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!
Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Κανένα στόμα
δεν το ’βρε και δεν το ’πε ακόμα.»…..

Και επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με τα όνομα τους, ο φταίχτης έχει όνομα και λέγεται μονοπώλια ,λέγεται καπιταλισμός .

Συνάδελφοι ,στις 20 Σεπτεμβρίου καλούμαστε να εκλέξουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας. Οι εκλογικές μας διαδικασίες διεξάγονται σε μια περίοδο όπου η επίθεση στον κλάδο μας όπως και σε όλους του επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους στην πόλη και το χωριό, τους εργαζομένους και συνταξιούχους καλά κρατεί. Συνάδελφε σε καλούμε να στηρίξεις εκλογικά την νέα μας προσπάθεια, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας, ενισχύοντας την δική σου αντίσταση, τον δικό σου αγώνα ενάντια στην καταστροφή που μας ετοιμάζουν.

Πετράκης Χαράλαμπος αντιπρόεδρος του σωματείου Μηχανικών αυτοκινήτων και μέλος δ.σ. της ΟΕΒΕΝΧ                      

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today