21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιστολή: Γράφετε για τους τουρίστες που φωτογραφίζουνε τα χάλια μας αλλά δε γράφετε για τις καταστροφικές παράνομες εισροές μεταναστών

Ημερομηνία:

Του Κανάκη Γερωνυμάκη

Κύριε Διευθυντά,

Στην έγκριτον εφημερίδα σας, στο φύλλο της 16-10-2019 και στην τελευταία σελίδα εδιάβασα αρθρίδιο που χαρακτηρίζει καταστρεπτικό τουρισμό τους τουρίστες που φωτογραφίζανε τη γέφυρα Κερίτη, που συνεχίζει να είναι χαλασμένη. Και άλλες φορές φωτογραφίζουνε τα χάλια μας οι τουρίστες, μα δεν φταίνε οι τουρίστες που τα φωτογραφίζουνε, φταίμε εμείς που έχομε τα χάλια επί πολύ καιρό.

Δεν είδα να γράψουνε ότι είναι καταστροφικές οι παράνομες εισροές που μας κατακλύζουνε και που η χώρα μας δεν θα ξαναβρεί τον εαυτό της, διότι όσοι έρχονται, μόνο να ξαναγυρίσουνε στον τόπο τους δεν σκέφτονται, και ενώ είναι ανοιχτές οι πύλες εισόδου, οι πύλες εξόδου είναι κλειστές και πλημμυρίζει ο τόπος μας από παράνομους εισβολείς.

Μα το δοχείο έχει ορισμένη χωρητικότητα και δεν χωρά άλλες εισροές. Ενώ εμείς έχομε σε επικίνδυνο βαθμό υπογεννητικότητα, οι εισβολείς καλπάζοντας αυξάνονται. Πρέπει να αρχίσομε να φεύγομε εμείς για να χωρέσουνε αυτοί. Θέλομε η κυβέρνησή μας να υπακούσει στις επιταγές των εθνικών αναγκών, αγνοώντας τις ξένες κατευθυντήριες οδηγίες.

Θα θέλαμε η παρούσα κυβέρνηση να φανεί ελληνικότερη από όλες τις προηγούμενες να υπακούσει σε ότι απαιτεί το εθνικό συμφέρον και εθνικές ανάγκες, και αν έχει περιθώριο να ανταποκριθεί και στις ξένες υποδείξεις, που υπηρετούνε ξένα συμφέροντα.

Κάποιες κυβερνήσεις ειδικά στην κεντρική Ευρώπη, υπηρετούνε μόνο το εθνικό τους συμφέρον και δεν δέχονται καθόλου λαθρομετανάστες. Εδώ στο ξέφραγο αμπέλι, από το 1990 που ανοίξανε οι φυλακές της Αλβανίας, με ανοιχτές αγκάλες, ο τότε υπουργός των εξωτερικών κ. Σαμαράς δέχτηκε όλα τα κακοποιά στοιχεία της γειτονικής χώρας, και από τότε κανείς Έλληνας δεν κοιμάται στη βεράντα του σπιτιού του. Μα ήταν ελκυστικές όλες οι κυβερνήσεις μας στις παράνομες εισροές και από την νοτιοδυτική Ασία από την Βόρεια Ευρώπη και από όλη την Αφρική, κεντρικό στόχο είχανε την χώρα μας.

Από το Μαρόκο, από το Αλγέριο, που κολυμπητοί θα μπορούσανε να φτάσουνε σε πλουσιότερες χώρες, επροτιμούσανε να κάνουνε τον γύρο της Μεσογείου και διά της Τουρκίας να περάσουνε στην Ελλάδα, στην μικρή, τη φτωχή χώρα που αγνοώντας ότι το λαό της τον καταντήσανε ενδεή, προσελκύει και άλλους πεινασμένους και τους εξαπολύει στην κοινωνία, που δεν βρίσκουνε ούτε δουλειά, ούτε άλλο τρόπο να επιβιώσουνε, παρά μόνο την παραβατικότητα σε βάρος των ελληνικών οικογενειών.

Τώρα που ο λαός μας εξεπέρασε την αντοχή του από την πλημμύρα των παράνομων εισροών η κυβέρνησή μας είναι υποχρεωμένη να δηλώσει στην ΕΕ και στον ΟΗΕ ότι το δοχείο που εδέχετο ανεξέλεγκτα τις παράνομε εισροές εξεχείλισε και δεν χωρά άλλους. Και είναι επίσης υποχρεωμένη να κλείσει τα σύνορά μας από ξηράς και από θαλάσσης και να μην επιτρέπεται σε κανένα παράνομο να εισέλθει. Και ακόμα να επιδιώξουνε να γίνει κάποια αποσυμφόρηση διώχνοντας όλους τους παράνομους και απελαύνοντας όλους τους ταραξίες και ειδικά αυτούς που, άμα δεν τους αρέσει η κάμερα που τους δώσανε, δίνουνε φωτιά και καίουνε αυτή την κάμερα για να τους πάνε σε ξενοδοχεία.

Τα ΜΜΕ είναι, σε ένα βαθμό, εξουσία, διότι, εν πολλοίς, αυτά διαμορφώνουνε την κοινή γνώμη. Σε ότι αφορά τους λαθρομετανάστες όμως δεν τολμούνε να αναφέρουνε τα πράγματα όπως είναι. Αν θα πούνε ότι άμα εισβάλανε οι λαθρομετανάστες αυξήθηκε η ανασφάλεια στην Ελλάδα, αυξήθηκε η ανεργία, αυξήθηκαν τα ναρκωτικά και το λαθρεμπόριο, αυξήθηκε η πορνεία, αυξήθηκαν οι συμμορίες και οι μαφίες.

Οι μισοί φυλακισμένοι στην Ελλάδα είναι αλλοδαποί. Έχει δείξει κάποια καλά δείγματα γραφής η νέα κυβέρνηση, μα αν δεν διαχειριστεί ελληνικά το λαθρομεταναστευτικό, θα καταλάβομε. Πως «έχομε μια από τα ίδια». Είναι «ρατσιστής» όποιος θα πει τα πράγματα όπως τα βλέπει;

Δεν είναι μακριά η δεκαετία που οι ξένοι θα έχουνε επιτύχει την άλωση της χώρας μας, όταν θα βρεθούμε οι Έλληνες μειονότητα στον τόπο μας. Μα θα τους νομιμοποιήσουνε, θα τους δώσουνε πολιτικά δικαιώματα, θα γίνουνε αλλοδαπά κόμματα, αλβανικό, αραβικό, ίσως και ισλαμικό, μα δεν φταίουν οι αλλοδαποί. Φταίουν οι ανίκανες κυβερνήσεις, επί σειρά δεκαετιών, που υπηρετούσανε προθύμως και άνευ αντιλογίας, ξένες υποδείξεις, επί σειρά δεκαετιών, που υπηρετούσανε, προθύμως και άνευ αντιλογίας, ξένες υποδείξεις, ξένες σκοπιμότητες και ξένα συμφέροντα και ωραιοποιούνε την παρουσία των ξένων.

Μετά την απελευθέρωση μας από τους Ναζί, που άρχισα να καταλαβαίνω καλά τη ζωή, δεν θυμάμαι καμιά ελληνική κυβέρνηση που να έχει ακέραιη αυτοτέλεια. Σε πρώτη φάση θέλαμε την έγκριση του «αμερικανικού παράγοντα». Τώρα είμαστε μέλος της ΕΕ και έχομε καθήκον να λαμβάνομε υπόψη μας τους κανόνες της, δεν είμαστε όμως υποχρεωμένοι να δεχτούμε παθητικά την άλωση της χώρας μας από παράνομους εισβολείς επειδή έτσι βολεύει την ΕΕ. Πάνω από την ΕΕ, πάνω από τον αμερικανικό παράγοντα και πάνω από τα ανθρωπιστικά συναισθήματα, είναι οι εθνικές επιταγές. Ως εδώ μα μη παρέκει. Είναι εντελώς απαράδεχτο να τυχαίνει σε νησιά μας να είναι μισοί-μισοί οι κάτοικοι με τους εισβολείς.

Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτοαποκαλείται αριστερό κόμμα, κατά γράμμα εκτελούσε καπιταλιστικές υποδείξεις, για να παραμείνει στην εξουσία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κανάκης Γερωνυμάκης
Γεννήθηκε στην κοινότητα Ασφένδου στις 31 Δεκεμβρίου 1926 και διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας της κοινότητας. Έχει συγγράψει πλήθος βιβλίων μέσω των οποίων μαθαίνουμε τα ήθη και τα έθιμα όχι μόνον των Σφακιών αλλά όλης της Κρήτης. Έργα του "Κοινότης Ασφένδου Σφακίων", "Περιπλοκάδια", "η Κρήτη στο πρόσφατο παρελθόν", "Σφακιανή Λαογραφία" κ.α. Τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το έργο του "Περιπλοκάδια" με Α΄έπαινο και το βιβλίο του "Μαντιναδοποιημένες παροιμίες τση Κρήτης" απέσπασε το Β΄έπαινο. | Περισσότερα άρθρα και δημοσιεύσεις μου θα βρείτε εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...