17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

“Είμαστε σε δεινή θέση, δεν αντέχουμε να περιμένουμε ούτε μια ημέρα ακόμη”: Επιστολή Ενιαίου Συλλόγου Ασφαλισμένων & Ανασφαλίστων ΟΑΕΕ Ν. Χανίων προς βουλευτές Χανίων

Ημερομηνία:

Με επιστολή την οποία έστειλαν ταχυδρομικώς προς τους 4 βουλευτές που εκλέχθηκαν στο νομό Χανίων και ιδιαιτέρως σε αυτούς που αποτελούν μέλη της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Ενιαίος Σύλλογος Ασφαλισμένων και Ανασφάλιστνω ΟΑΕΕ ν. Χανίων περιγράφει τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος της πόλης αλλά ειδικώς αυτοί που μετά την επιβολή των ακραίων μέτρων λιτότητας δια του μνημονίου έχουν εξωθηθεί σε μία ανελέητη μάχη επιβίωσης κι οδηγούνται στην απώλεια της αξιοπρέπειάς τους.

Ζητούν τη λήψη μέτρων, μεταξύ αυτών παύση δημεύσεων, νέες ρυθμίσεις οφειλών, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση της προσωποκράτησης και υπενθυμίζουν ότι όλα αυτά που ζητούν στηρίζονται στους Διεθνείς Κανόνες, στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και την Συνθήκη για την Ευρωπαική Ένωση αλλά και στο Ελληνικό Σύνταγμα.

Καταλήγουν τονίζοντας ότι:

“Σας καλούμε να εκπληρώσετε το έργο σας , από την θέση του Βουλευτή που σας έδωσε ο Χανιώτικος Λαός, έργο που δεν είναι άλλο από το να σταθείτε αλληλέγγυοι και βοηθητικοί στα προβλήματα του κλάδου μας , που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας.

Σας καλούμε να πάρετε θέση επίσημα και να εισηγηθείτε για την απαλλαγή του βρόγχου από το λαιμό του Ελληνικού λαού που ονομάζεται Ο.Α.Ε.Ε

Είμαστε σε δεινή θέση, δεν έχουμε χρόνο, δεν αντέχουμε να περιμένουμε ούτε μια ημέρα ακόμη.”

Ολόκληρη η επιστολή που στάλθηκε προς τους βουλευτές ν. Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη , Σταύρο Θεοδωράκη, Παύλο Πολάκη, Γιώργο Σταθάκη έχει ως εξής:

Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε από εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες του Νομού Χανίων, που αντιμετωπίζουν πλείστα οικονομικά προβλήματα την τελευταία δεκαετία και περισσότερο από το έτος 2010 κι έπειτα, οπότε οι συνθήκες στην ζωή και διαβίωσή μας επιδεινώθηκαν δραματικά λόγω της θέσπισης και εφαρμογής των « μνημονιακών » μέτρων.

Φλέγοντα ζητήματα και κοινή συνισταμένη για όλα τα μέλη μας είναι :

Α) η επικείμενη δήμευση των περουσιών μας λόγω οφειλωμένων εισφορών.

Β) η μη παροχή στα μέλη μας υπηρεσιών υγείας, αν και παραλλήλως χρεωνόμαστε εισφορές με τόκους.

Εναρμονιζόμαστε στις κινήσεις όλων των ανάλογων Συλλόγων που υπάρχουν στους περισσότερους Νομούς αυτή την στιγμή στην χώρα μας και διεκδικούμε από κοινού αυτό που δικαιωματικά μας ανήκει, και που στερούμαστε εντελώς παράνομα και αντισυνταγματικά.

Παραμένουμε ακομμάτιστοι , απαγορεύουμε πολιτικές ταμπέλες και σκοπιμότητες, ενωνόμαστε κάτω από εκείνα που μας ενώνουν και όχι με ότι θα μπορούσε να μας χωρίσει.

"google ad"

Ενδεικτικά διεκδικούμε :

  • Την μη δήμευση της περιουσίας μας μέσω των ιλιγγιωδών χρεώσεων (υπέρογκων κλιμακίων, τελών, προσαυξήσεων, επιτοκίων , κ.α.) λόγω καθυστέρησης καταβολής εισφορών.
  • Να νομοθετηθεί νέα ρύθμιση των οφειλών με χαμηλές δόσεις βάση των εισοδηματικών κριτηρίων του κάθε ασφαλιζόμενου, με αποσύνδεση της τρέχουσας εισφοράς.
  • Επίσης να ληφθεί μέριμνα σε όσους δεν διαθέτουν πλέον εισόδημα λόγω διακοπής της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.
  • Να μας δοθεί το δικαίωμα επιλογής του ασφαλιστικού μας φορέα στον οποίον εμείς οι ασφαλιζόμενοι θα έχουμε γνώμη – γνώση για την σωστή διαχείρηση των αποθεματικών του.
  • Διακοπή των οφειλών μας για όλο το διάστημα που είχαμε χρεωστική εκκρεμότητα.
  • Προσαρμογή των ασφαλίστρων σύμφωνα με το ύψος του εγχώριου ΑΕΠ , που συρρικνώνεται θεαματικά μετά το έτος 2007.
  • Δικαίωμα σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων, ανεξάρτητα ασφαλιστικού φορέα , χωρίς προυποθέσεις.
  • Κατάργηση της προσωποκράτησης για οφειλές αυτασφάλισης.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας στους εν ενεργεία οφειλέτες επιτηδευματίες.
  • ΑΜΕΣΗ κατάργηση της αλληλέγγυας ευθύνης σε οφειλόμενες εισφορές για τους εταίρους Ο.Ε., Ε.Ε. και τους μετόχους Ε.Π.Ε. και Α.Ε. με συμμετοχή 10% και άνω (πλήν των εισηγμένων στο Ευρωπαικό και Ελληνικό Χρηματιστήριο, δηλαδή των εμπορικών κολοσών) που θεσπίστηκε στις 21-03-2015 με το άρθρο 31 του Ν.4321/2015.

Όλα αυτά τα αιτήματα τα γνωρίζετε, παγίως διατυπώνονται τα πέντε τελευταία χρόνια από τον κλάδο μας.

Γνωρίζετε επίσης ότι όλα τα παραπάνω δεν είναι αυθαίρετα, αλλά στηρίζονται στους Διεθνείς Κανόνες , στο Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και την Συνθήκη για την Ευρωπαική Ένωση αλλά και στο Ελληνικό Σύνταγμα, όπως ήδη έχει γνωμοδοτήσει και ο Καθηγητής και τ. Υπουργός κ. Μανιτάκης που αποφαίνεται για την ισχύ και εφαρμογή παράνομης και αντισυνταγματικής νομοθεσίας.

Την κατάφορη αδικία , το παράνομο της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον Ο.Α.Ε.Ε , καθώς και τις επιπτώσεις της στην Ελληνική κοινωνία όπως επισημαίνει και το Συμβούλιο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. (Δημοσιευμένο στις 7-3-2014 στο σάιτ του Ο.Η.Ε), καλώντας την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή της.

Οι Δημόσιες δηλώσεις των Διοικητών Ι.Κ.Α και Ο.Α.Ε.Ε κ.κ. Σπυρόπουλου και Πετρόπουλου για ύπαρξη αδικιών της υφιστάμενης Νομοθεσίας , που αυτοί δεν μπορούν να αποκαταστήσουν « αφού έτσι είναι ο νόμος …. » είναι προφανές ότι εκθέτει όσους από εσάς μετέχετε εμμέσως ή αμέσως στο νομοθετικό έργο της βουλής των Ελλήνων και δεν επιλαμβάνεστε ΑΜΕΛΛΗΤΙ της άρσης αυτών των Αδικιών.

Σας καλούμε να εκπληρώσετε το έργο σας , από την θέση του Βουλευτή που σας έδωσε ο Χανιώτικος Λαός, έργο που δεν είναι άλλο από το να σταθείτε αλληλέγγυοι και βοηθητικοί στα προβλήματα του κλάδου μας , που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας .

Σας καλούμε να πάρετε θέση επίσημα και να εισηγηθείτε για την απαλλαγή του βρόγχου από το λαιμό του Ελληνικού λαού που ονομάζεται Ο.Α.Ε.Ε

Είμαστε σε δεινή θέση, δεν έχουμε χρόνο, δεν αντέχουμε να περιμένουμε ούτε μια ημέρα ακόμη.

Συνάδελφοι μας Έλληνες πολίτες από τις τάξεις των Εμπόρων και των Επιτηδευματιών αυτοκτονούν, πεθαίνουν αβοήθητοι, διαταράσσονται ψυχικά, νοσούν χωρίς βοήθεια, υποφέρουν. Παππούδες απόμαχοι συνάδελφοι και μη, που δεν έχουν να πάρουν μια σοκολάτα στα εγγόνια τους και αυτό τους γεμίζει με ενοχές και ντροπή

Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η αξιοπρέπεια μας δεν συμβιβάζεται με μέτρα επαιτείας (για την ανθρωπιστική κρίση, Συσσίτια κλπ.) ούτε με την απώλεια της εστίας μας και των πατρογονικών μας εδαφών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργεις και θα επανέλθουμε σε διάστημα 15 ημερών για να λάβουμε τις απαντήσεις σας.

Σας ενημερώνουμε ότι θα κάνουμε γνωστές τις κινήσεις του Συλλόγου μας με Δελτία Τύπου στις τοπικές εφημερίδες του Νομού μας.

Ευελπιστούμε για την θετική σας ανταπόκριση, ώστε να δικαιώσετε τις δίκαιες προσδοκίες, βιοτεχνών, εμπόρων, και επαγγελματιών των Χανίων για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν σε βάρος τους, τα πρωτοφανή σε αγριότητα και αδικία Νομοθετικά (Μνημονιακά) μέτρα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...