23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιστολή Μανώλη Καλλιγέρη

Ημερομηνία:

Επιστολή Μανώλη Καλλιγέρη
προέδρου του Συλλόγου Φιλόπτωχοι Αδελφοι, Φιλόπτωχο Συσσίτια
Σπλάντζιας Χανίων «Ο Άγιος Νικόλαος»

 

Το φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας ιδρύθηκε το 1963 από τον αείμνηστο ιερέα Κοτρωνάκη Κωνσταντίνο εφημέριο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου και τον αείμνηστο Μανώλη Μαριακάκη μηχανικό.

Λειτουργεί συνεχώς μέχρι σήμερα. Προσφέρει σε καθημερινή βάση 400 μερίδες φαγητό και κάθε Σάββατο τρόφιμα και κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι στις συσσιτούντες οικογένειες. Προσφέρει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη από τους εθελοντές προσφερθέντες οδοντιάτρους. Λειτουργεί παιδική βιβλιοθήκη με υπολογιστές για εκμάθηση στις βασικές αρχές των υπό την καθοδήγηση εθελόντριας. Χορηγεί εισιτήρια για μετακίνηση ασθενών σε νοσοκομεία των Αθηνών Προσφέρει βοήθεια σε φάρμακα σε ασθενείς από το σύλλογο.

Τα ανωτέρω χρηματικά ποσά που απαιτήθηκαν και απαιτούνται για την κάλυψη των αναγκών προσφέρθηκαν από τα μέλη του συλλόγου και απόν τα αρωγά μέλη με τις ευγενείς προσφορές τους σε χρήματα και είδη.

Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη μας οι προσφορές αυτές διότι είναι από τα λίγα μέρη της πατρίδας μας που συντηρούν τέτοια φιλανθρωπικά και ανθρωπιστικά ιδρύματα. Ο σύλλογος είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ελεγχόμενο από το υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας και συντηρούμενο αποκλειστικά και μόνο από την κοινωνία της πόλης μας. Έχει βραβευτεί από τον υπουργό κοινωνικής αλληλεγγύης κον Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κον Παπούλια.
Δυστυχώς τις ημέρες αυτές ζούμε μια κρίση και ο κόσμος έχει μεγάλες ανάγκες .

Όπως γνωρίζετε η φιλανθρωπία είναι παγκόσμιο κίνημα αγάπης και έχει σκοπό να αφυπνίσει μέσα σε κάθε άνθρωπο την υγιή ανάγκη της φιλίας της χριστιανικής αγάπης τη προσφοράς της αμοιβαιότητας απαλλαγμένη από κάθε φόβο και ατομικό συμφέρον. Όλα αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο απλά και αυθόρμητα όσο και η ζωή, όταν ανεμπόδιστα κυλάει μέσα μας η αγάπη για τον πλησίον μας. Γνωρίζοντας το μεγάλο έργο που προσφέρουμε σας καλώ να συνεχίσετε τη μεγάλη βοήθεια για να συντηρηθεί αυτό που τόσο απλόχερα προσφέρομε στους συνανθρώπους μας με τρόφιμα χρήματα φάρμακα για να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές ανάγκες μας.

Απευθυνόμενος σε όλους που μας βοηθάτε θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν χωριστά και όλους τους φιλάνθρωπους δωρητές που στη μνήμη αγαπημένων των ανθρώπων βοηθάνε το σύλλογο.

Εκ του Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜΜ.ΚΑΛΛΙΓΕΡΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...