17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Επιστολή Μαρκογιαννάκη σε Βάμβουκα για το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης

Ημερομηνία:

Επιστολή απέστειλε ο Βουλευτής Χανίων και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης στον Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα σχετικά με το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης στην οποία αναφέρει:

“Κατά την επίσκεψή μου στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και τη συζήτηση που ακολούθησε, με θέμα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Αρχείο και τις προοπτικές ανάπτυξής του, μείζον και επιτακτικό αναδείχθηκε το ζήτημα της άμεσης ανεύρεσης χώρου για τη μεταστέγαση του αρχείου.

Δεδομένου ότι ο χώρος ο οποίος διατίθεται επί του παρόντος είναι πολύ μικρός, για να μπορέσει να υπάρξει μια αρχειοθέτηση και συντήρηση των πολυτίμων αρχείων, ούτως ώστε να αντέξουν στη φθορά του χρόνου, η οριστική επίλυση του κτηριακού προβλήματος αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την ανάδειξη του πολύτιμου αρχειακού υλικού και τη διευκόλυνση της πρόσβασης του κοινού σε αυτό.

Όπως διαφαίνεται, ο Δήμος Χανίων δεν είναι κατ’ αρχάς αντίθετος στο να προβεί σε μια γενναία χειρονομία παραχώρησης ενός περιφερειακού δημαρχείου, στο οποίο θα μπορούσαν να μεταφερθούν τα αρχεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ενώνω τη φωνή μου με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, αλλά και με την τοπική κοινωνία, αφού καθολικό αίτημα, αλλά και αναντίρρητη υποχρέωσή μας είναι να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί αποτελεσματικά ένας πνευματικός και πολιτιστικός θησαυρός του τόπου μας.

Σας καλώ να σταθείτε αρωγός στην προσπάθεια μεταστέγασης του Αρχείου και να επισπεύσετε τις διαδικασίες παραχώρησης του ως άνω αναφερομένου χώρου, προκειμένου το αναβαθμισμένο πλέον αρχείο να παραδοθεί σύντομα στους πολίτες και τους επισκέπτες των Χανίων.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...