Επιστολή: Μονοδρομήσεις και κυκλικοί κόμβοι και άλλες προτάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στην πόλη

Κανένα σχόλιο

Κύριε Διευθυντή,

Προκειμένου να βελτιωθεί σημαντικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη μας, ιδιαίτερα λόγω της υπερβολικά αυξημένης κίνησης των οχημάτων, πρότεινα στο Δήμο Χανίων, την άμεση εφαρμογή των παρακάτω παρεμβάσεων :

1. Μονοδρόμηση των δύο βασικών οδικών αρτηριών της Πόλης μας.

"Sponsored links"

Όπως προβλέπει η εγκεκριμένη Κυκλοφοριακή Μελέτη, πρέπει να γίνει η μονοδρόμηση της Ελ. Βενιζέλου από την Ηρ. Πολυτεχνείου μέχρι την Αποκορώνου, μέσω Πλαστήρα, και της Μάρκου Μπότσαρη – Σολομού – Σφακιανάκη, από την Κισσάμου μέχρι τη Νομαρχία.

2. Δημιουργία κυκλικών κόμβων.

Οι κυκλικοί κόμβοι έχουν καθιερωθεί διεθνώς, για την ασφαλή και άνετη ρύθμιση της κυκλοφορίας, αντί της φωτεινής σηματοδότησης.

Δυστυχώς στο Δήμο Χανίων έγιναν μόνο 3 κυκλικοί κόμβοι

( Στην Ευαγγελίστρια, στα Κουνουπιδιανά και στον Παζινό της οδού προς το Αεροδρόμιο ).

Έγινε, ως είναι γνωστό, η μελέτη δύο κυκλικών κόμβων στη Σούδα.

Επειδή οι μέχρι τώρα μελέτες για τους κυκλικούς κόμβους

είναι χρονοβόρες και δαπανηρές, προτείνω οι κυκλικοί κόμβοι να ενταχθούν στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με τα κολονάκια, που δεν χρειάζεται τεχνική μελέτη, είναι γρήγορης εφαρμογής, ελάχιστης δαπάνης, και μέχρι τώρα έχουν ευρύτατη χρήση στην Πόλη και στο Νοσοκομείο.

Προτείνω επομένως τα παρακάτω :

"Sponsored links"

α) Να τοποθετηθούν άμεσα τα κολονάκια στους κύκλους που προβλέπει η μελέτη στη Σούδα και να γίνουν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις και η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

β) Να γίνει δοκιμαστικά ένας κόμβος στην Πόλη, για την απαραίτητη εμπειρία, ώστε να εφαρμοστεί στη συνέχεια σε αρκετά σημεία που μπορεί να γίνει κυκλικός κόμβος. Νομίζω ότι το πιο κατάλληλο σημείο είναι στην Αναγνώστου Γογονή με τη συμβολή των δρόμων Περιβολίων και Μάνου, όπου εύκολα και γρήγορα μπορεί να τοποθετηθούν τα κολονάκια, οι πινακίδες σήμανσης και να γίνουν και οι αναγκαίες διαγραμμίσεις.

Σας παρακαλώ κύριε Διευθυντή, να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή, για ενημέρωση των αναγνωστών σας και τυχόν προτάσεών τους, επειδή πιστεύω πως αυτές οι παρεμβάσεις, θα βελτιώσουν θεαματικά την κυκλοφορία, και κυρίως, θα πάψει η ταλαιπωρία των οδηγών από το μποτιλιάρισμα και την ουρά των αυτοκινήτων από τον Κατσαμπά μέχρι την Ηρώων Πολυτεχνείου!!!

Με εκτίμηση,

Γιώργος Σπυριδάκης

Μηχ/γος – Ηλ/γος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

π. Δ/ντής ΔΕΗ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις