Επιστολή Παυλόπουλου στον Τουσκ: Αυτά που θα σας πει ο Τσίπρας είναι εθνική θέση

Κανένα σχόλιο

Στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης μπαίνει δυναμικά κι ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, προφανώς με θεσμικό τρόπο και στο ανώτατο επίπεδο. Απέστειλε επιστολή στον Ντόναλντ Τουσκ με την οποία πιστοποιεί ως αρχηγός κράτους την εθνική επιθυμία για εξεύρεση λύσης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ουσιαστικά καταρρίπτει τη θέση των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης πως οι ελληνικές θέσεις είναι “ακραίες” ή “κομμουνιστικές”.

Στην επιστολή του ο Προκόπης Παυλόπουλος ενημερώνει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος που υπέγραψαν χθες Δευτέρα οι επικεφαλής των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, Ποταμιού, ΑΝ.ΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων και πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεισφέρουν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών πολιτικών ομάδων στους οποίους ανήκουν.

Στην επιστολή συμπεριλαμβάνονται τέσσερα βασικά σημεία της χθεσινής διακομματικής συμφωνίας και την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την ΕΚΤ. Σημειώνεται επίσης πως η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την ευρωζώνη ώστε να φτάσει σε μια πολιτικά και οικονομικά βιώσιμη συμφωνία.

"Sponsored links"

koutipandoras.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις