Επιστολή ΠΕΔ Κρήτης σε Υπουργούς: « Οι Δήμοι της Κρήτης ζητούν υγειονομικό υλικό»

Κανένα σχόλιο

Αίτημα για αποστολή υγειονομικού υλικού προς τους Δήμους της Κρήτης, κατέθεσε την Παρασκευή 20 Μαρτίου, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης, τονίζει την ανάγκη για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τόσο για τους δημότες όσο και για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ επισημαίνει πως οι Δήμοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε μεμονωμένες προμήθειες, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται σε αυτά τα κρίσιμα υλικά.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

"Sponsored links"

Κύριε Υπουργέ,

H ΠΕΔ Κρήτης και οι Δήμοι της Κρήτης με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του νησιού μας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία, τόσο με τις αρμόδιες κρατικές αρχές όσο και με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) προκειμένου άμεσα να προωθούνται και να επιλύονται, στο μέτρο που είναι δυνατόν, θέματα που ανακύπτουν αναφορικά με τα μέτρα που καθημερινά τίθενται σε εφαρμογή. Καθώς επίσης και στην κοινοποίηση ερωτημάτων και διευκρινήσεων που θέτουν οι Δήμοι για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν.

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην προσπάθεια μας για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης και μέριμνας τόσο για τους δημότες μας όσο και για τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες των ΟΤΑ, είναι επιβαλλόμενο να διαθέτουμε έγκαιρα και με επάρκεια όλα τα αναγκαία μέσα και το υγειονομικό υλικό που απαιτείται(μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ειδικές στολές κλπ).

Λόγω της αυξημένης ζήτησης που υπάρχει στην ελεύθερη αγορά για τα ανωτέρω υλικά, διαπιστώνεται αδυναμία να προχωρήσουμε μεμονωμένα στην προμήθειά τους. Για το λόγο αυτό ζητούμε να αναληφθεί πρωτοβουλία από τις αρμόδιες κρατικές αρχές προκειμένου να γίνει ενιαία προμήθεια και διανομή υγειονομικού υλικού προς του ΟΤΑ ώστε έγκαιρα και απρόσκοπτα να καλυφθούν όλοι οι Δήμοι.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις