20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιστολή Σταθάκη σε Κανιέτε: Να αποδεχθεί ο Euroasia την “Αριάδνη”, αλλιώς αποσύρουμε τη στήριξη στο PCI

Ημερομηνία:

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στον επίτροπο της Ε.Ε, Μιγκέλ Κανιέτε, σχετικά με τη διασύνδεση της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, ο υπουργός τονίζει ότι η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να προχωρήσει το έργο της μεγάλης διασύνδεσης ακόμα και χωρίς συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Συνδέοντας την Ευρώπη”. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα στηρίζει την υλοποίηση του έργου ως PCI, αρκεί να διατηρήσει ο ΑΔΜΗΕ τον έλεγχο του 51% στην οντότητα που θα το φέρει εις πέρας.

Ο κ. Σταθάκης προσθέτει ότι η διατήρηση του χαρακτηρισμού του PCI θα ωφελούσε την Ελλάδα και την Κύπρο με πολλούς τρόπους, αλλά θα πρέπει να συμμορφωθεί η πλευρά της Euroasia και να δεχτεί την “Αριάδνη” που έχει συστήσει ο ΑΔΜΗΕ ως μοναδικό φορέα υλοποίησης, πράγμα που έχει διορία να πράξει ως τις 28 Φεβρουαρίου.

Στα πλαίσια αυτά, ο Έλληνας υπουργός καλεί τον επίτροπο να πράξει τα δέοντα και να γίνει κοινή επεξεργασία των βημάτων υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ελλάδα θα αποσύρει τη στήριξή της στο έργο ως PCI.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ