Επιστολή στην Κεραμέως από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης-Ρόδου

Κανένα σχόλιο

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απέστειλαν οι Διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, με αφορμή τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Εκπροσωπώντας τον κόσμο της εργασίας που τόσο έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση και τις ανισότητες,-ιδιαίτερα φέτος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και ιδιαίτερα στις περιοχές μας,- έχουμε αγωνία για τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης που δυσκολεύουν, κατά την δική μας εκτίμηση, ακόμη περισσότερο το μέλλον και την προοπτική της νέας γενιάς, των παιδιών ειδικά που προέρχονται από τις τάξεις των μη προνομιούχων.

"Sponsored links"

Οι νομοθετικές σας πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αποδέσμευση της εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας από τον χώρο των ιδιωτικών σχολείων αλλά και για την αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων ενισχύουν, κατά την δική μας εκτίμηση, τις εκπαιδευτικές ανισότητες, από την στιγμή που μαθητές που προέρχονται από εύπορες οικογένειες θα έχουν την δυνατότητα εξαγοράς τίτλων που εκδίδονται υπό αδιαφανείς διαδικασίες και να τους χρησιμοποιούν για ακαδημαϊκούς λόγους, ή για πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε Ελλάδα και Ε.Ε.

Στις περιοχές μας είναι γνωστές οι περιπτώσεις ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που διαχρονικά παραβιάζουν την εκπαιδευτική, την εργατική, την ασφαλιστική νομοθεσία. Τέτοιοι «κακοί» ιδιοκτήτες (διότι υπάρχουν και σοβαρά ιδιωτικά σχολεία) τρίβουν τα χέρια τους για την πλήρη απορρύθμιση του χώρου της ιδιωτικής εκπαίδευσης που έχει επιβληθεί με την πολιτική που εφαρμόζετε.

Για τους λόγους αυτούς και για να προστατευθεί η ισονομία, η αξιοκρατία, η διαφάνεια στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, συνυπογράφουμε και εμείς την πρόταση της ΟΙΕΛΕ και της ΓΣΕΕ για πιστοποίηση των προαγωγικών και απολυτηρίων τίτλων των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων υπό αυστηρότατο δημόσιο έλεγχο.

Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση”.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις