Επιστολή στον Πρωθυπουργό για τον Βιολογικό Παλαιόχωρας

Κανένα σχόλιο

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό έστειλε εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης της περιοχής Τροχαλού έστειλε ο δικηγόρος ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ σχετική με τον Βιολογικό Καθαρισμό Παλαιόχωρας. Στην επιστολή αναλυτικά αναφέρεται:

Αξιότιμε Πρωθυπουργέ,
η παραλιακή περιοχή της Παλαιόχωρας (Δήμος Πελεκάνου), αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα ρύπανσης από την διάθεση των ανεπεξέργαστων λυμάτων εις την θέση Τηγάνι. Τούτο οφείλεται στην άρνηση ορισμένων να εφαρμόσουν το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης το οποίο προβλέπει τη θέση του βιολογικού καθαρισμού στην
θέση Τηγάνι.

Την ως άνω θέση επεχείρησαν με διάτρητη απόφαση του πρώην Περιφερειάρχη Κρήτης να την τροποποιήσουν επιλέγοντας τη θέση Τροχαλλού ως χώρο εγκατάστασης της εν λόγω μονάδος χωρίς να προηγηθούν μελέτες που θα αποδείκνυαν τη καταλληλότητα της θέσης (η ώς άνω θέση αποτελεί ευαίσθητο οικοσύστημα με πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, έχει υποστεί καταστροφική πλημμύρα το 2001 και βρίσκεται σε φαράγγι με κλίσεις έως και 80% που απαγορεύουν την μετακίνηση της μονάδος απο μια στενή λωρίδα πλάτους 60 μέτρων που έχει επιλεγεί στα όρια του
χειμάρρου.)

"Sponsored links"

Την απόφαση τροποποίησης του σχεδίου πόλεως προσβάλλαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο δυστυχώς δεν εξέτασε την ουσία της υπόθεσης και απέρριψε την προσφυγή μας δια έλλειψη Εννόμου Συμφέροντος ως ιδιοκτήτες σε άλλη περιοχή απο εκείνη στη οποία έγινε η τροποποίηση(4540/2009 Σ.Τ.Ε.). Ήδη θα επανέλθουμε, με αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Περιφερειάρχη διότι το θέμα αφορά το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, θεμελιώνοντας το Έννομο Συμφέρον μας σε άλλη βάση.

Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας compact βιολογικός καθαρισμός στην θέση που προβλέπει το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης, ή σε κάποιον άλλο χώρο που είναι σε αφθονία στην ευρύτερη περιοχή της θέσης
Τηγάνι. Θεωρούμε ότι θα μεριμνήσετε για την επίλυση του ακανθώδους αυτού προβλήματος, κι ότι θα τηρηθεί και θα εφαρμοσθεί-επιτέλους-ο Νόμος (όπως επανειλημμένα έχετε εξαγγείλει στις προεκλογικές σας ομιλίες).

Την λύση αυτήν θεωρούμε ως την πιο συμφέρουσα για τον τόπο, με το λιγότερο λειτουργικό κόστος για τους κατοίκους και με τις λιγότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, εφόσον στο σημείο αυτό ευρίσκεται ήδη ο αγωγός διάθεσης των λυμάτων, το οποίο και κρίνεται το καταλληλότερο λόγω των ισχυρών ρευμάτων που επικρατούν στην περιοχή.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή για να γίνει το έργο στην θέση Τροχαλού εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για το περιβάλλον, μακροχρόνια εμπλοκή στα Κοινοτικά Όργανα λόγω παραβιάσεως της Κοινοτικής Οδηγίας 2000/60 περί προστασίας των υπογείων υδάτων και της λεκάνης απορροής του Σαρακηνιώτη ποταμού και λόγω παρατυπιών που έγιναν στην διαδικασία επιλογής της θέσεων (δηλ. αγορά ακινήτου πριν την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων, αυθαίρετη επιλογή της θέσεως από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς εξέταση εναλλακτικών λύσεων και χωρίς Περιβαλλοντικές Μελέτες, κ.α).

Ήδη πληροφορούμεθα οτι ο Δήμος(Δήμος Πελεκάνου) επιχειρεί με νέες Μελέτες αμφιβόλου αξιοπιστίας και εγκυρότητος να καταδείξει την καταλληλότητα της θέσεως Τροχαλλού, όμως και αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει λόγω της ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ της θέσεως Τροχαλού, την οποία και καμία μελέτη δεν μπορεί να αναστρέψει.

Για τη φιλοξενία ευχαριστούμε
Εκ μέρους του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΡΟΧΑΛΟΥ
ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις