Επιτέλους! Ο Δήμος Χανίων απάντησε επισήμως για τους πλειστηριασμούς

Κανένα σχόλιο

Επιτέλους λοιπόν, η δημοτική αρχή Χανίων δια του αντιδημάρχου της απαντά και επίσημα στα επανειλλημένα δημοσιεύματα του Αγώνα της Κρήτης. Δυστυχώς ο Μανώλης Σκουλάκης και ως Δήμαρχος διαψεύδει τις προσδοκίες και αποδεικνύει ότι είναι συνεπής με την ψήφο που έδωσε ως βουλευτής στο πρώτο μνημόνιο. Ολόκληρη η απάντηση της Δημοτικής Αρχής δια του αντιδημάρχου:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΕ ΑΝΑΛΗΘΗ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

Κύριε Δ/ντα,

"Sponsored links"

Με αφορμή μια σειρά από αναληθή και συκοφαντικά δημοσιεύματα/σχόλια της εφημερίδας σας, που «στοχοποιούν» και θίγουν το Δήμαρχο Χανίων και παραπληροφορούν τους πολίτες – με αφορμή μία υπηρεσιακή επιστολή που απέστειλε η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων προς τους συμβολαιογράφους του Ν. Χανίων – σας ενημερώνω για αποκατάσταση της πραγματικότητας για τα εξής:

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων απέστειλε το εν λόγω υπηρεσιακό έγγραφο προς τους Συμβολαιογράφους όχι για να κινήσει, προκαλέσει  ή επισπεύσει  την διαδικασία των πλειστηριασμών αλλά για να ενημερώνεται ο Δήμος για αυτούς που έχουν ήδη ξεκινήσει και να μπορεί ο Δήμος να λαμβάνει τα οφειλόμενα προς αυτόν – όπως η κείμενη νομοθεσία ορίζει –  μετά την Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α. και πριν από την τράπεζα/τράπεζες, λειτουργώντας αφενός κατά τρόπο σαφώς νόμιμο και αφετέρου στη βάση της ισονομίας προασπίζοντας τα συμφέροντα των δημοτών του που είναι απόλυτα συνεπείς και καταβάλλουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο.

Θα ήταν δε δημοσιογραφικό υπεύθυνο και δεοντολογικό – εφόσον αδυνατείτε ή δεν θέλετε να κατανοήσετε το νόημα ενός τέτοιου υπηρεσιακού εγγράφου – να είχατε απευθυνθεί είτε σε εμένα ως αρμόδιο Αντιδήμαρχο είτε στην ίδια την Υπηρεσία για να λάβετε τις αναγκαίες διευκρινήσεις επ’ αυτού, αλλά φευ… Αντί αυτού επιλέξατε τη δημοσιογραφική δημαγωγία και τη σκόπιμη παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας υιοθετώντας μάλιστα μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Δημάρχου Χανίων, ο οποίος σημειωτέον δεν εμπλέκεται ούτε κατ’ ελάχιστο σε αυτές τις υπηρεσιακές διαδικασίες, για λόγους και σκοπούς άγνωστους προς εμάς …

Καθότι λοιπόν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος σας, είναι εντελώς αναληθές, αβάσιμο και παραπλανητικό, σας καλούμε όπως προβείτε στην άμεση διόρθωση αυτού και στη δημοσίευση της απάντησης του Δήμου Χανίων όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει.

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Σ.Σ.:

κ. Αντιδήμαρχε,

Ο Δήμος Χανίων θα όφειλε να μπαίνει μπροστά για την αποτροπή τέτοιων διαδικασιών κι όχι να τις νομιμοποιεί με τη συμμετοχή του. Εσείς συνεχίζετε να υποστηρίζετε μια πορεία στον ίδιο ολισθηρό δρόμο.

"Sponsored links"

Βρίσκετε πως είναι νόμιμη η διαδικασία. Κι εφόσον είναι νόμιμη θέλετε το μερίδιό σας. Σαν αρπακτικό που περιμένει τις ύαινες να τελειώσουν με το θύμα τους για να αρπάξει το μερτικό του. Το παραδέχεστε άλλωστε. Ότι συμμετέχετε στη διαδικασία και σκοπεύετε να καρπωθείτε «αυτά που σας αναλογούν». Αποφασίστε επιτέλους. Είστε τράπεζα; Είστε εφορία; Το είπε καλύτερα ο κ. Κακλαμάνης αναφερόμενος στον Δήμαρχο Αθηνών κ. Καμίνη και στην επιθυμία του να δώσει τα χρέη στις εισπρακτικές εταιρείες: «δήμαρχος ή τραπεζίτης»; Αποφασίστε!

Πολιτικάντικα και κουτοπόνηρα, όμως στις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε, σχεδόν εγκληματικά, θέλετε να θέσετε απέναντι στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τους «συνεπείς». Και αφήνετε να εννοηθεί ότι, η κίνησή σας γίνεται για λόγους «ισονομίας». Προτιμάτε να επιβιώσετε σε συνθήκες κοινωνικού κανιβαλισμού – δημιουργείτε τους διαχωρισμούς και διασπάτε την κοινωνία και στρέφετε τον ένα απέναντι στον άλλο. Αυτό θεωρείτε καλύτερο παρά να σταθείτε δίπλα σε αυτούς που έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη. Αποδεικνύεστε πιο μνημονιακοί από τους μνημονιακούς. Χρησιμοποιείτε τα ίδια επιχειρήματα. Έχετε την ίδια λογική. Ντροπή σας!

κ. Αντιδήμαρχε, αν και ο τίτλος της απάντησής σας μιλά για «συκοφαντικά και αναληθή δημοσιεύματα» η απάντησή σας τα επαληθεύει πλήρως. Και μάλιστα, πηγαίνετε ένα βήμα παραπάνω. Όχι μόνο δεν υποχωρείτε, προασπίζεστε τη βαναυσότητα στην οποία συμμετάσχετε. Καλό θα ήταν λοιπόν να είστε προσεκτικός, πολύ πιο προσεκτικός με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείτε. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη σας να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Και μπορεί η αλήθεια να μη σας αρέσει – γιατί δεν είναι βολική –  όμως είναι απλή: ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στους πλειστηριασμούς για «να λαμβάνει τα οφειλόμενα προς αυτόν μετά την Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α. και πριν από την τράπεζα/τράπεζες». Είναι τα δικά σας λόγια.

Ακούστε λοιπόν. Σας το ξαναλέμε. Είναι ακόμα νωρίς για να αλλάξετε ρότα. Για να μη μείνετε στην ιστορία ως ο Δήμος που έκλεισε τα σπίτια των δημοτών του, κι εσύ, Μανώλη Σκουλάκη, ως ο Δήμαρχος Χανίων, που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα ως γιατρός και την τελείωσε ως «νεκροθάφτης».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις