15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Επιτροπή Αγώνα Εμπορικού Συλλόγου: «Πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταστροφές, για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές»

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Επιτροπής Αγώνα Εμπορικού Συλλόγου Χανίων:

Ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια αλλά και οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα παρατηρούν,, καταγράφουν βροχοπτώσεις το ύψος καθώς και την ένταση τους. Οι κάτοικοι αλλά και αρκετές μικρές επιχειρήσεις για άλλη μια φορά έζησαν την έλλειψη αναγκαίων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Χαρακτηρίζουν «ακραία» όλα αυτά που συμβαίνουν, για να καλύψουν τις δικές του  διαχρονικά ευθύνες. Δυστυχώς η συζήτηση για πολλοστή φορά γίνεται για την αποκατάσταση και όχι για την πρόληψη –αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών αυτών των καταστροφών. Τελικά δεν είναι η αιτία τα ακραία καιρικά φαινόμενα αλλά η παντελής έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού.

Ακραία και επικίνδυνη είναι αυτή η πολιτική που ένα επαναλαμβανόμενο φυσικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται με συνειδητή αδιαφορία.

Η επιτροπή αγώνα του ΕμπορικούΣυλλόγου Χανίων συμπαραστέκεται στους συνάδελφους μικρούς εμπόρους  και στους κάτοικους που επλήγησαν από τις τελευταίες καταιγίδες τόσο στην περιοχή Βαμβακοπουλου αλλά και στην περιοχή της Σούδας.

Για όσους συνάδελφους χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν  να επικοινωνήσουν  με το μέλος της επιτροπής αγώνα ΠηγήΜπελωνη και στο τηλέφωνο   (6934378000)

Απαιτούμε άμεσα από τη κυβέρνηση την περιφέρεια και τους Δήμους

α)Την άμεση αποζημίωση για την αποκατάσταση των ζημιών στο 100%

β)Να ληφθούν άμεσα –επείγοντα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν .

γ)Στις  μικρές επιχειρήσεις που πλήγηκαν να γίνει πάγωμα των χρεών σε Εφορία , ΕΦΚΑ, Τράπεζες .

δ)Άμεση απαλλαγή στους πληγέντες από τα   δημοτικά τέλη .

Για την επιτροπή αγώνα

Κανδηλιερακης Γεώργιος

Μπελωνη Πηγή

"google ad"

Μπινια Ιωάννα

Ζωγραφακης Νίκος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ