15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιτροπη Ειρήνης Χανίων: Οι βάσεις της Σούδας έχουν αποκτήσει σημασία τεραστίου μεγέθους. Να στείλουν οι πολίτες το δικό τους μήνυμα

Ημερομηνία:

Το παγκόσμιο στρατιωτικό ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στα Χανιά. Οι βάσεις της Σούδας έχουν αποκτήσει σημασία τεράστιου μεγέθους. Και ουδείς φαίνεται να συγκινείται. Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων επισημαίνει την ανάγκη οι πολίτες να στείλουν το δικό τους μήνυμα μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις συμμετέχοντας στην παγκρήτια κινητοποίηση των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρουν τα εξής:

Από την Τετάρτη, βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ στα Χανιά το 3ο Συνέδριο για την Κυβερνοασφάλεια σε Θαλάσσιο Περιβάλλον.

Πρόκειται για συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν 140 σύνεδροι από περίπου 24 χώρες και όπως τόνιζαν στρατιωτικοί κύκλοι, το αντικείμενο του ήταν τέτοιας σημασίας, που είχε ως αποτέλεσμα, το παγκόσμιο στρατιωτικό ενδιαφέρον να εστιαστεί στα Χανιά.

Για μια ακόμη φορά, διαπιστώνει κάνεις, πως πλεόν η βάση της Σούδας έχει αποκτήσει σημασία τεραστίου μεγέθους, για την δράση που αναπτύσουν οι αμερικανονατοικοί ιμπεριαλιστές.

Ο στόχος τους βέβαια δεν είναι άλλος, παρά να  υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών που εκπροσωπούν, και για να το κάνουν αυτό, χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν -λες και δεν το γνωρίζαμε- για να αιματοκυλίσουν τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

Για το ρόλο της Βάσης της Σούδας, αλλά και για την δολοφονική δράση που έχει αναπτύξει στο παρελθόν το ΝΑΤΟ στην περιοχή μας,καλό θα ήταν να θυμηθεί ο Χανιώτικος λαός, πως φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του εν λόγο δολοφονικού οργανισμού,  που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Η Επιτροπή Ειρήνης των Χανίων με αφορμή και την Παγκρήτια Κινητοποίηση της Κυριακής στην Αμερικανονατοική φωλιά των λύκων του ιμπεριαλισμού, καλεί τους κατοίκους της πόλης των Χανίων σε συμμετοχή για να στείλουν το δικό τους μήνυμα, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια στρατιωτική βάση, προσφέροντας γη και ύδωρ στους φονιάδες λαών.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...