15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιτυχής ΑπόΔραση από το 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία τo 1ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Κρήτης: «Μαθηματικές ΑποΔράσεις» που οργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) σε συνεργασία με τα Παραρτήματα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του Νομού Λασιθίου και Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Το Θερινό Σχολείο παρακολούθησαν 64 παιδιά που τελείωσαν φέτος την ΣΤ’ Δημοτικού και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Μια μικρή απόδραση για τους “μικρούς μας φοιτητές” από την καλοκαιρινή ραστώνη και συνάμα ένα ταξίδι ανακάλυψης κάτι νέου και δημιουργικού που κράτησε δυστυχώς μόνο τρεις μέρες (4-5-6 Ιουλίου 2018). Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και για τους μαθητές αλλά και για τους διδάσκοντες.
Η καλοκαιρινή ΑπόΔραση περιελάμβανε:
Μαθηματικά παιχνίδια, γρίφους, σπαζοκεφαλιές, τρισδιάστατες κατασκευές, μαθηματικές εκπλήξεις, προβολή video, στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια υπολογιστών του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Συμμετοχή σε διασκεδαστικά πειράματα στα εργαστήρια του Τμήματος Χημείας και ξενάγηση στα εργαστήρια τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρονικών και ρομποτικής του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μια νυχτερινή αστροπαρατήρηση στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου με τα τηλεσκόπια της Φοιτητικής Αστρονομικής Ομάδας του Πανεπιστημίου.

Παιχνίδια στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου.

Η τελική απόδραση από το σχολείο έγινε μετά από επιτυχή αναζήτηση του Δρ. Κορνήλιου Μελετηράκη, καθηγητή Μαθηματικών που αγνοείτο και τον οποίο έπρεπε να αναζητήσουν οι “μικροί φοιτητές” χωρισμένοι σε οκτώ ομάδες λύνοντας μαθηματικούς γρίφους στο μεγάλο “σκοτεινό δωμάτιο”. Η νικήτρια ομάδα αυτού του συναρπαστικού Μαθηματικού Escape Room κέρδισε μια εκδρομή στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα.

Οι Οργανωτές και Διδάσκοντες του Σχολείου ευχαριστούν τα παιδιά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δημιουργική περιπέτεια. Tα χαμόγελα των παιδιών και τα εγκωμιαστικά σχόλια των γονέων μας δίνουν δύναμη να επαναλάβουμε το σχολείο και του χρόνου με περισσότερες ακόμα εκπλήξεις.

Ευχαριστούμε επίσης τα Τμήματα Επιστήμης Υπολογιστών και Χημείας του Πανεπιστημίου, την Αστρονομική Φοιτητική Ομάδα του Πανεπιστημίου, το Γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, καθώς και τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Κρήτης για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του Θερινού Σχολείου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...