22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Επιφυλάξεις Απ. Βουλγαράκη για τον τρόπο διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων από την κοινοπραξία της Fraport

Ημερομηνία:

Τον προβληματισμό του για την απόφαση της Ryan air να διακόψει σημαντικά εσωτερικά δρομολόγια και από το αεροδρόμιο Χανίων, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης.

Παράλληλα, ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στη σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, στην ατζέντα της οποίας συμπεριελήφθη ο σχεδιασμός μιας σειράς πρωτοβουλιών προκειμένου οι Χανιώτες να μην αποκοπούν από την Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Βουλγαράκης, εξέφρασε ακόμα τις επιφυλάξεις του τόσο για τον τρόπο διαχείρισης των περιφερειακών αεροδρομίων από την κοινοπραξία της Fraport, όσο και από μια ενδεχόμενη «κυριαρχία» γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων στους κλάδους των μεταφορών και του τουρισμού γενικότερα, εξέλιξη που θα ισοδυναμούμε με πλήρη και μονομερή εξάρτηση της εθνικής και περιφερειακής οικονομίας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οι μεγάλες εταιρείες φέρνουν all inclusive τουρίστες ενώ οι χαμηλού κόστους φέρνουν τουρίστες όπου μοιράζουν το χρήμα τους σε όλο τον κόσμο, είπε επίσης ο κ. Βουλγαράκης.

Ενώ σημείωσε ότι υπάρχει μία μονομερή διάσταση στις επαφές της κυβέρνησης αφού η γερμανική TUI που μεταφέρει ένα μεγάλο όγκο, περίπου 1.700.000 τουρίστες επιδοτείται με 1.500.000 ευρώ ενώ οι άλλες μικρότερες εταιρείες όπως η Ryanair που μεταφέρει όμως περίπου 1.500.000 τουρίστες, επιδοτείται με μόλις μερικές δεκάδες χιλιάδες.

ert.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ