20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Εργαζόμενη μητέρα παιδιού ΑμεΑ και συνδικαλίστρια, έχασε τη δουλειά της όταν υπερασπίστηκε τα εργασιακά της δικαιώματα – Ζητάει τα δεδουλευμένα της

Ημερομηνία:

Εργοδοτική τρομοκρατία καταγγέλλει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα σε βάρος εργαζόμενης μητέρας ΑμεΑ και μέλους του. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργοδότης έφτασε στο σημείο να απολύσει τη γυναίκα, επειδή ζήτησε να της καταβληθούν όσα δικαιούται για τις δεκάδες απλήρωτες ώρες υπερεργασίας και υπερωριών, καθώς και γιατί αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Το Συνδικάτο εκφράζει τη συμπαράστασή του στην απολυμένη, απαιτεί την καταβολή των δεδουλευμένων της, ενώ σημειώνει ότι «τα ατελείωτα ωράρια και οι απληρωσιές οργιάζουν στον κλάδο των υψηλών τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών, με μοναδικό σκοπό η μεγαλοεργοδοσία να αυγαταίνει τα κέρδη της» και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης «να μη φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, απληρωσιές και άσχημες εργασιακές συνθήκες».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας:

«Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράσταση του στο δίκαιο αγώνα της συναδέλφισσας μέλος του συνδικάτου η οποία έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του εργοδότη της, ιδιοκτήτη franchise καταστημάτων της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΕ και διεκδικεί την καταβολή δεκάδων απλήρωτων ωρών υπερεργασίας και υπερωριών.

Η συναδέλφισσα, μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ, μην αντέχοντας τον ψυχολογικό πόλεμο, τα εξαντλητικά ωράρια που την κρατούσαν μακριά από την οικογένεια της και την τρομοκρατία της εργοδοσίας επειδή είχε αρνηθεί να υπογράψει ατομική σύμβαση με μείωση μισθού, απαίτησε τα δικαιώματά της με αποτέλεσμα μετά από 10 χρόνια στην επιχείρηση να χάσει τη δουλειά της. Παρόλα αυτά δεν έσκυψε το κεφάλι και κατήγγειλε την πρακτική της εργοδοσίας, διεκδικώντας από το δικαστήριο την καταβολή των δεδουλευμένων της.

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Νομού Μεσσηνίας απαιτεί τη δικαίωση στο ακέραιο των απαιτήσεων της συναδέλφισσας και την καταβολή των δεδουλευμένων της.Αποτελεί κοινό μυστικό ότι η εντατικοποίηση, τα ατελείωτα ωράρια και οι απληρωσιές οργιάζουν στον κλάδο των υψηλών τεχνολογιών και τηλεπικοινωνιών, με μοναδικό σκοπό η μεγαλοεργοδοσία να αυγαταίνει τα κέρδη της. Μάλιστα μετά από τόσα μέτρα και παρεμβάσεις στα εργασιακά και την αγορά εργασίας οι εργοδότες έχουν πραγματικά αποθρασυνθεί.

Αυτή η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και τα κόμματα του κεφαλαίου δεν είναι για όλους, από τη μια τσακισμένοι μισθοί και δικαιώματα και από την άλλη αμύθητα κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας να συσπειρωθούν στο σωματείο τους, το Συνδικάτο υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα Ν. Μεσσηνίας! Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δώρων και επιδομάτων, απληρωσιές και άσχημες εργασιακές συνθήκες. Είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές! Έχουμε κι εμείς οικογένειες και παιδιά. Έχουμε την δύναμη μέσα από το ταξικό μας συνδικάτο, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τους αγώνες και τα αιτήματα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Airbnb: Δεν κάνει πίσω το ΥΠΕΘΟ για το τέλος επιτηδεύματος

Προβληματίστηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το συζήτησαν σε...

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...